Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
val suosjećanja

U Katoličkoj školi u jednom danu napunili razred potrepštinama i hranom

pomoć Požega
Foto: Katolička škola Požega
1/4
20.05.2014.
u 17:59

Humanitarna akcija u školi provedena na poticaj Caritasa Požeške biskupije, svi su učenici i djelatnici tijekom dana donosili prehrambene namirnice, pelene, vodu i sve što treba unesrećenima od poplava

U akciju prikupljanja pomoći nastradalima u poplavi uključili su se i učenici Katoličke osnovne škole u Požegi u kojoj je danas održana humanitarna akcija.

-Na poticaj Caritasa Požeške biskupije da se pojedinci i poslovni subjekti uključe u akciju prikupljanja pomoći nastradalima od poplava u Slavoniji i susjednim zemljama naša škola nije mogla ostati gluha nego se rado odazvala pomoći ljudima u nevolji. Svi učenici i djelatnici škole danas su tijekom prijepodneva, zajedno sa svojim roditeljima donosili živežne namirnice, pelene, vodu i sve što može poslužiti ljudima u potrebi.

Hodnici su postali maleni, učionice prepune hrane, vode, sredstava za higijenu, igračaka i dječjih kolica. Smatramo da je važno kod djece buditi kršćansku osjetljivost prema ljudima u nevolji i odgajati ih za buduće osjetljive nositelje odgovornih službi u društvu.

Crkva je oduvijek njegovala Caritas te je ovaj čin ljubavi učenika prema nastradalima od poplave u školi pokrenuo val suosjećanja, ljubavi i brige za nastradalu djecu, roditelj, bake i djedove – objasnio je ravnatelj Ivica Žuljević.

U razvrstavanju, slaganju i utovaranja paketa pomoći osim učenika pomogli su i njihovi roditelji, djelatnici škole te učenici Katoličke gimnazije. Među njima je bila i Sanela Marjanović, majka Luke i Adama, dvojice učenika Katoličke osnovne škole.

-Drago nam je da smo bar nekim svojim prilogom i vremenom mogli pomoći stradalima. Suosjećamo s njima i molimo se da se što prije mogu vratiti u svoje domove. Nastojat ćemo im i dalje pomogati – kazala je Sanela.

Uz veliku količinu doniranih stvari, prikupljen je i novčani prilog od strane roditelja učenika i djelatnika Škole. Ravnatelj Škole svima je izrazio zahvalnost koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji te pokazali unatoč  teškoj ekonomskoj situaciji svoje kršćansko suosjećanje prema braći u potrebi.

>>Branitelji i dragovoljci, javite tko bi sve čistio poplavljene terene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije