Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARIJA OD NOGOMETA

U Indoneziji živa vršnjakinja Vincenta van Gogha?

Nenek Turinah
Adkurniawan
07.06.2010.
u 18:36

Indonežanka koja tvrdi da je tri godine starija od Nikole Tesle i koja je imala 27 godina kad se rodio Staljin, 39 kad se rodio Tito i 46 kad se rodio Hitler, nema nikakve papire kojima bi potkrijepila svoju tvrdnju.

Seljanka sa Sumatre po imenu Nenek Turinah tečno govori nizozemski, ima posvojenu kćer staru 108 godina, puši kao Turčin te još uvijek pomalo radi u vrtu, a vid i sluh joj nisu oslabili. Kaže da dokumenata nema jer ih je sve spalila 1965. da ne bi bila povezana s komunistima, koje su tad Suhartovi pučisti masovno proganjali i likvidirali te tako ne može dokazati da ima punih 157 godina.

Ukoliko su njezine tvrdnje točne – a možda jesu, možda nisu, to se ne može sa sigurnošću ustvrditi bez opsežnih znanstvenih pretraga – Turinah je rođena u vrijeme kad je hrvatski ban bio Josip Jelačić, kad se Garibaldi još nije vratio u Italiju da je ujedini, Charles Darwin još nije objavio "Podrijetlo vrsta", a nogomet i ragbi još se nisu razdvojili u posebne sportove. Giuseppe Verdi je od svojih velikih opera skladao tek "Nabucca" i "Rigoletta", a Giacomo Puccini još se nije ni rodio. Mark Twain imao je samo jednu objavljenu knjigu, Dostojevski još nije ni počeo pisati "Zločina i kaznu" niti Tolstoj "Rat i mir", a revolveri Samuela Colta nisu se punili mecima, nego se u svaku rupu bubnjića posebno nabijao barut i kugla; prvi revolver na metak napravila su kad je Turiah navodno već bilo osam godina, dva nepoznata mladića od kojih se jedan prezivao Smith a drugi Wesson.

Je li moguće da je ta žena zbilja starija ne samo od aviona, električne energije i radija, nego i od Bessemerova čelika, američke transkontinentalne željeznice, teorije evolucije i Marxova "Kapitala"? I čudnije stvari su se znale pokazati istinitima, ali je svejedno teško u to povjerovati...

Komentara 2

GR
gromCH
15:36 08.06.2010.

nemogu to otkriti strucnaci jer je premlada,oni znaju pogoditi preko 20 000 godina unazad....

RE
returnofTito
13:06 08.06.2010.

NIje to neka senzacija. Nego cudo je to sto joj je mama opet ostala u drugom stanju ..... :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije