Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra se očekuje stranačka suspenzija šefa uprave Croatia osiguranja

U deset godina karijere Vojković stekao kuće, stanove, brodove...

vojkovic
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
02.02.2010.
u 19:39

Impresivnu imovinu Vojković nije skupio samo kao predsjednik uprave CO-a nego je već devedesetih počeo kao poduzetnik u partnerstvu s Dejanom Košutićem, unukom Franje Tuđmana.

– Hrvoje Vojković od srijede više neće imati nikakvu ulogu u HSLS-u, a potom najvjerojatnije ni u Croatia osiguranju. No njegov status u CO-u u mjerodavnosti je Vlade i mi se u to nećemo miješati – potvrdio nam je visokopozicionirani dužnosnik te stranke.

Gradi bez dozvola

Vojković će sutra na sjednici vrha stranke biti suspendiran zbog optužbi da je višekratno kršio statut stranke, a njegovi stranački kolege uvjereni su i u istinitost optužbi da je prijetio premijerki Jadranki Kosor objavljivanjem za Vladu neugodnih informacija iako su i on i premijerka te glasine opovrgnuli. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor nije danas bio voljan previše komentirati sukob s Vojkovićem.

Ustvrdio je samo da je nekorektno što je Vojković u tjedniku Nacional iznio njihove privatne SMS-ove. Među njima je i poruka kojom Kosor, navodno, Vojkoviću prijeti da će objaviti neugodne informacije o njegovu poligrafskom testiranju. Detektoru laži Vojković se podvrgnuo da bi dokazao da nije maltretirao svoju bivšu suprugu Dijanu.

– Mjesecima mi već dolaze razni dušobrižnici i nude mi dokumente o Vojkovićevim navodnim aferama, ali sve sam ih redom odbio – ustvrdio je Kosor.

Smijeni li Vlada doista Vojkovića s mjesta predsjednika uprave CO-a, bit će to kraj munjevite karijere koja je počela prije desetak godina. Za to je vrijeme Vojković uspio prikupiti i impresivnu imovinu u kojoj su bili stanovi, kuće, građevinska zemljišta, ribarski brodovi... Jedna od najnovijih Vojkovićevih akvizicija imanje je na Žumberku na kojem gradi tri objekta za koja nema ni građevinsku ni lokacijsku dozvolu.

– Prije je stalno buka bila. Sad je dobro – promrmljala je prva Vojkovićeva susjeda koja u kući pokraj njegova gradilišta živi cijeli život.

Peh za pehom

– Od gospodina Vojkovića nije zaprimljen zahtjev i nije traženo odobrenje za radove propisano odredbama Zakona o prostornom uređenju i gradnji pa mu stoga dozvole nisu ni mogle biti izdane – potvrdila nam je pročelnica županijskog ureda za gradnju Željka Abramović. Zaustavljanje radova samo je jedan u nizu “pehova” koji su u posljednje vrijeme snašli Vojkovića.

U samo nekoliko mjeseci potonule su mu dvije ribarice, no ipak se može utješiti da su brodovi bili na vrijeme osigurani kod Croatia osiguranja, a i policija i Ministarstvo prometa ustanovili su da nije riječ o pokušaju prijevare osiguranja nego da su brodovi potonuli zbog lošeg održavanja i nevremena.

Impresivnu imovinu Vojković nije skupio samo kao predsjednik uprave CO-a nego je već devedesetih počeo kao poduzetnik u partnerstvu s Dejanom Košutićem, unukom Franje Tuđmana. Poslije 3. siječnja 2000. i pobjede “šestorke” Vojković je postao šef Fonda za privatizaciju, a nakon još jedne promjene vlasti 2003. u dogovoru sa Sanaderom postaje predsjednik uprave Croatia osiguranja. Na tom je mjestu do polovice prošle godine imao plaću od oko 35 tisuća kuna.

Impresivna imovinska kartica

KUĆE I STANOVI

Na početku 2009. Vojković je stan prodao Zoranu Milanoviću. Kuću u Vrboskoj i drugi stan u Zagrebu izgubio je u brakorazvodnoj parnici. Gradi imanje na Žumberku.

PLAĆA I BONUSI

Kao predsjednik uprave Croatia osiguranja imao je plaću od oko 35 tisuća kuna, a pripadali su mu i bonusi za uspješno poslovanje. Odlukom Vlade plaća mu je prepolovljena.

ZEMLJIŠTE

U ožujku 2009. godine Vojković je za 74.138 eura kupio vrt i vinograd od ukupno 3902 kvadrata. Prema podacima iz zemljišnih knjiga, na zemljištu nema kreditnog tereta.

PLOVILA

Ribarski brodovi Dupin mali i Marinero 1 potonuli su u posljednjih godinu dana. Istragom je ustanovljeno da u havarijama nije ništa sumnjivo. Ljeti je Vojković bio i na jedrilici Kumpanjo.

Ključne riječi

Komentara 48

MM
Mladen Miletić
22:24 02.02.2010.

U deset godina karijere Vojković stekao kuće, stanove, brodove, to VISOKO JAKO cijene i i nagrađuju pametni iz Bosne iz Tuzle isto kao i zakonski Harać !

OB
-obrisani-
06:11 03.02.2010.

Da to nije neko postavio exploziv pod dvije kosarice pa su zajedno potonule u more,ili je ih mozda Milanovicev DELFIN prevrnuo,smijesno jadno,cemerno!!!SVE SAMO MITO KRIMINAL KORUPCIJA celnih ljudi!!!!Imateli griznju savjesti? \"STICI CE VAS RUKA BOZIJA\" ako nece ova sirotinjska fuj fuj gadi mi se!!!!!!!!

Avatar GERO2
GERO2
20:34 02.02.2010.

Dali u Hrvatskoj postoji Uopce POSTEN I CIST Politicar ili Covjek koji je na celu neke Tvrtke.Ove sve afere su samo 2-3% od onih koliko ih ima,i samo kontrolirane afere izlaze u javnost,ZALOSNO:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije