Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mislili da je kokain

Turisti završili u bolnici zbog opasnog bijelog praha, troje kritično

kokain
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
05.01.2018.
u 08:41

Turisti su zbog bijelog praha imali napadaje, paralizu i halucinacije

Devetero mladih turista završilo je u bolnicu u australskom gradu Perthu nakon što su ušmrkali nepoznati bijeli prah za koji su mislili da je kokain, piše BBC.

Troje turista u kritičnom je stanju nakon što su otvorili paket s drogom koji je stigao na njihovu adresu, ali na tuđe ime.

Turisti su zbog bijelog praha imali napadaje, paralizu i halucinacije, a testovima je utvrđeno kako se radi o prahu koji u sebi sadrži hioscin, lijek koji se izdaje na recept, a postao je poznat kao droga za silovanje.

Petero turista su Francuzi, dvoje je Nijemaca, jedan Talijan i jedan Marokanac, a svi su stari između 21 i 25 godina. Odsjeli su u kući kod gradskog Victoria parka kada je paket stigao na njihovu adresu, ali na tuđe ime, ispričala je jedna od žrtava za australske medije.

Odlučili su otvoriti paket, a onda su vidjeli da je riječ o bijelom prahu,l dok je na vrećici pisalo 'scoop' što je skraćenica za skopolamin, drugi naziv za hioscin, no oni to tada nisu znali.

Misleći da je riječ o kokainu, odlučili su ga iskoristiti, no kada su ga uzeli, ostali su paralizirani. Nisu se mogli pomaknuti kako bi pozvali pomoć, a spasio ih je prijatelj koji tada nije bio u kući.

– Da nije došao, neki ljudi bi sugorno umrli – rekao je mladić koji je također konzumirao opasnu drogu.

Komentara 1

KO
kojikura
13:00 06.01.2018.

ko drugi nek pravi evfropljanci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije