Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST CIJENA

Turisti nezadovoljni: Na Korčuli test za koronavirus poskupio s 1050 na 1850 kuna

Ilustracija
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.08.2020.
u 09:17

Austrija je jedna od zemalja koja će tražiti testiranje za sve koji dolaze iz Hrvatske

Pojedine turističke zajednice izdale su informacije o cijenama i lokacijama gdje se može obaviti testiranje na koronavirus budući da su neke zemlje najavile obvezu testiranja na povratku iz Hrvatske.

Gosti Lošinja, Cresa, Rijeke i Korčule moći će testiranje obaviti u mjestu, po cijenama koje ovise o brzini izrade testa. Rezultati testa uz nadoplatu se prevode na engleski jezik, javlja RTL.

No, javili su se i nezadovoljni turisti iz Korčule koji tvrde da je cijena testa u subotu bla 1050 kuna, a u nedjelju se popela na 1850 kuna.

 

Na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stoji kako se testiranje bez uputnice plaća te da cijena iznosi 698 kuna. Testiranje se vrši po principu DRIVE-IN ispred montažnog objekta u dvorištu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Rockefellerovoj ulici. Isti iznos plaća se i u Rijeci te će rezultati biti gotovi idućeg dana i biti napisani na hrvatskom i engleskom jeziku.

Austrija je jedna od zemalja koja će tražiti testiranje za sve koji dolaze iz Hrvatske, a ministar Rudolf Anschober jučer je najavio besplatno testiranje za sve one koji su se između 7. i 17. kolovoza vratili u zemlju.

– Povratnici s odmora iz Hrvatske mogu od ponedjeljka nazvati na telefon 1450 i prijaviti se za besplatno testiranje na koronavirus, uključujući i one koji nemaju nikakvih simptoma bolesti – napisao je u priopćenju ministar i dodao da se ovim potezom želi kontrolirati koliko je stvarno proteklih dana bila visoka stopa zaraze kod povratnika s odmora iz Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 9

KO
Kokoiduhovi
11:04 17.08.2020.

Prvo plači za turistima, onda ih oderi na čemu god možeš, a na kraju oderi i za testiranje...možda se zaista više nikada ne vrate...jer, tko voli da ga očevidno "gule"?

PA
pajper
10:53 17.08.2020.

Sramite se, turista dosao ostavio novce i sada kada krece doma treba mu kozu sa ledja oderati.

NE
nebitnoime
10:04 17.08.2020.

Hahaha, bit će još malo da ti pljunu u koronatest ako ne ostaviš bakšiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije