Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTIN SPREMAN ZA TRUMPOVU POLITIKU

Trump pohvalio Putinovu odluku da se suzdrži od protjerivanja diplomata: 'Oduvijek sam znao da je vrlo pametan!

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.12.2016.
u 23:22

"Idući koraci prema obnovi rusko-američkih odnosa gradit će se na politici kakvu će provoditi predsjednik D. Trump", rekao je Putin

Izabrani američki predsjednik Donald Trump u petak je pohvalio "vrlo pametnu" odluku ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne uzvrati istom mjerom pošto je Washington protjerao ruske diplomate.

Putin je ranije u petak rekao da neće protjerati američke diplomate pošto je predsjednik Barack Obama u četvrtak naredio protjerivanje 35 ruskih diplomata i uveo sankcije dužnosnicima ruskih obavještajnih službi za koje Washington vjeruje da su se uplitali u američke predsjedničke izbore.

"Izvrstan potez (V. Putina) - oduvijek sam znao da je vrlo pametan!", napisao je Trump na Twitteru.

Rusija neće nikoga protjerati, kazao je Putin u petak, nakon što je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za rusku televiziju rekao da će predložiti Putinu protjerivanje i proglašenje nepoželjnima diplomate iz američkog veleposlanstva u Moskvi i američkog konzulata u Sankt Peterburgu.

"Idući koraci prema obnovi rusko-američkih odnosa gradit će se na politici kakvu će provoditi predsjednik D. Trump", rekao je Putin.

Trump je višekratno hvalio Putina i imenovao je u svoju ekipu ljude bliske Moskvi, no ne zna se hoće li ob promijeniti odluke koje donijela administracija Baracka Obame za vrijeme koje su odnosi s Rusijom najlošiji od završetka Hladnog rata.

Rusija ipak "zadržava pravo" da poduzme određene mjere te će "graditi rusko-američke odnose s obzirom na politiku koju će voditi novoizabrani američki predsjednik Donald Trump", rekao je Putin. 

Američki predsjednik Barack Obama naredio je u četvrtak protjerivanje 35 ruskih diplomata osumnjičenih za špijuniranje i nametnuo sankcije dvjema ruskim obavještajnim agencijama zbog navodnog hakiranja Demokratske stranke pred predsjedničke izbore ove godine. Washington optužuje ruske hakere za krađu više desetaka tisuća e-mailova demokratskih dužnosnika.

Lavrov je odgovorio da su te američke optužbe neutemeljene i poručio da sankcije neće proći bez odgovora.

Ruski premijer Dmitrij Medvevev izrazio je žaljenje što Obamina administracija završava svoj mandat u "proturuskoj agoniji".

Trump je izjavio da će se idućeg tjedna sastati s čelnicima američkih tajnih službi, nakon odluke predsjednika Obame da uvede sankcije Rusiji.

Trump je u priopćenju rekao kako očekuje da ga vodeći ljudi obavještajne zajednice izvijeste o svim činjenicama.

>> Nevjerojatan slijed događaja: Rusija i Amerika u prvom svjetskom kibernetičkom ratu

Komentara 16

Avatar superhik74
superhik74
02:09 31.12.2016.

ha, ha, ha...koja pljuska na odlasku najnesposobnijeg , cak mu i novoizabrani predsjednik koji ce ga smijeniti za 3 tjedna hvali mudrost ruskog vodstva koje se uopce ne obazire na bauljanje tipa koji se ne moze pomiriti da ide u ropotarnicu povjesti i to osramocen.

Avatar lvan12
lvan12
00:10 31.12.2016.

Neznam što će mi hina da mi interpretira Trumpove izjave na twitteru, koje mogu i sam pročitati...!

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
00:29 31.12.2016.

Obama je zaista pokazao prije odlaska koliko je sposoban da bude Američki Precjednik . Putin je pak Obami dao pravi i mudar odgovor i dokazao da mu nema para u politici a to se i moze ocijeniti tko god pratii Putinov politički rad. Trump na samom početku dočekao da pokaze koliko je sposoban da vodi Američku Vanjsku politiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije