Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORIO GA

Obama otkrio kako je zaustavio hakiranje: 'Rekao sam Putinu da prestane i napadi su prestali'

d
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
16.12.2016.
u 23:35

"Obavještajni podatci koje sam vidio daju mi veliko pouzdanje u njihovu procjenu da su Rusi izveli ovo hakiranje", rekao je Obama

Američki predsjednik Barack Obama rekao je danas kako je upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina u rujnu da zaustavi upletanje u američke političke kampanje nakon hakiranja elektronske pošte Demokratske stranke uoči izbora 8. studenoga te da nakon toga više nije vidio dokaza ruskog miješanja.

Na predbožićnoj konferenciji za novinare Obama je rekao kako je kazao Putinu da "prestane" tijekom susreta u četiri oka u Kini tijekom summita G20.

Obama je dodao kako nakon upozorenja Putinu nije bilo daljnjih dokaza o ruskom upletanju. Rusija niječe američke optužbe za kibernetičke napade protiv američkih političkih čelnika i institucija uoči predsjedničkih i kongresnih izbora.

Dvojica visokih vladinih dužnosnika rekli su Reutersu da FBI podržava stajalište CIA-e da se Rusija umiješala kako bi pomogla republikancu Donaldu Trumpu da dobije predsjedničke izbore.

Obama je ostavio mogućnost američke odmazde protiv Rusije kako bi obeshrabrio nju i druge zemlje od daljnjeg računalnog hakiranja.

Rekao je kako je uvelike uvjeren da je hakiranje dužnosnika Demokratske stranke i institucija izvela Rusija po nalogu visokih ruskih dužnosnika.

"Obavještajni podatci koje sam vidio daju mi veliko pouzdanje u njihovu procjenu da su Rusi izveli ovo hakiranje", rekao je Obama.

On je rekao kako se nada da će Trump, koji preuzima dužnost 20. siječnja, biti jednako tako zabrinut zbog ruskih akcija te da istraga ne bi trebala postati "politički nogomet" između republikanaca i demokrata.

Trump kaže da je izbore dobio pošteno i odbacuje nagovještaje demokrata da je Moskva utjecala na rezultat.

>> Trump za šefa diplomacije stavio osobu koja nema nikakve veze s vanjskom politikom

Komentara 25

PL
@ploto@
06:38 17.12.2016.

Robotu Obmani su baterije pri kraju,a i softver mu se zbrejkao pa pri kraju radnog vijeka daje nebulozne izjave.To je tipična mana kod te generacije robota. Vladimir Putin nije imao potrebe komentirati izjavu robota jer zna za problem sa kojim se robot susreće.

Avatar mofo
mofo
01:44 17.12.2016.

Zacrvenila se velika lampica iznad koje piše hacking in progress by putin, pa doleti Obama ušteka svoju tipkovnicu (jer on koristi samo mehaničke tipke kao pravi hacker), i reče putinu preko slušalice koje ima iza uha da prestane i još mu usput ubaci trojanca.. Mr birkoff obama opet pobjeđuje i spašava nikitu od sigurne smrti!

DU
Deleted user
06:52 17.12.2016.

Rekla - kazala vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije