Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trgovački sud oduzeo zemljište Nikici Valentiću

Prodaja nekretnina u vlasništvu Nikice Valentića došla je nakon sudskih rješenja donesenih krajem prošle godine.
12. veljače 2019. u 15:04 6 komentara 718 prikaza
Nikica Valentić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se više od 39.000 kvadrata zemljišta u Jastrebarskom u dosadašnjem vlasništvu Nive inženjeringa u stečaju, tvrtke u sklopu Nive d.d. bivšeg premijera Nikice Valentića, dosuđuje tvrtki Europa-upravljanje nekretninama kojoj je osnivač trgovački centar Kaufland.

Nikica Valentić U BLOKADI VIŠE OD 700 DANA Krovna tvrtka holdinga Nikice Valentića pred stečajem s 23,3 milijuna kuna blokade

Novi vlasnik zemljišta na mjestu planiranog koridora željeznice u okolici Jastrebarskog na prvoj je elektroničkoj javnoj dražbi krajem siječnja uplatio jamčevinu i dao najvišu ponudu od nešto više od 400.000 kuna, a nakon pravomoćnosti rješenja i uplate razlike do pune cijene moći će se upisati kao vlasnik.

Osim zemljišta u Jastrebarskom, sudskim rješenjem je i dvosobni podrumski stan Nive inženjeringa u elitnoj zagrebačkoj Nazorovoj ulici dosuđen kupcu koji je na elektroničkoj javnoj dražbi dao najvišu ponudu od nešto više od 160.000 kuna.

Prodaja nekretnina Nive inženjeringa uslijedila je nakon sudskih rješenja donesenih krajem prošle godine kojima sedamdesetak nekretnina te tvrtke vrijednih oko 9,9 milijuna kuna idu na javnu elektroničku dražbu.

Nikica Valentić Nisu otkrili cijenu Prodan dio nekretnina propale tvrtke bivšeg premijera Nikice Valentića

Tim rješenjima na "bubnju" su se našli i poslovni prostori – odnosno suvlasnički dijelovi u zgradama u Zagrebu, Zaprešiću i Metkoviću kao i garažna i parkirna mjesta u zagrebačkom Črnomerec centru na kojima postoji razlučno prava više vjerovnika među kojima su dvije komercijalne banke i H-Abduco d.o.o iz Zagreba.

Odluka o prodaji nekretnina Nive inženjeringa uslijedila je nakon prošlogodišnjeg otvaranja stečajnog postupka na prijedlog vjerovnika H-Abduco, Prima ulaganja i HUP-a Zagreb.

Davor Bernardić EU PARLAMENT Bernardić pozvao HDZ, HSS i IDS da pokrenu opoziv Tajanija

Nakon otvaranja stečaja i održanog ispitnog i izvještajnog ročišta, u rujnu 2017. utvrđene su i tražbine četrdesetak vjerovnika Nive inženjeringa u ukupnom iznosu većem od 130 milijuna kuna. Kao najveći vjerovnik navedena je Kreditna banka Zagreb koja potražuje 58,5 milijuna kuna, slijede H-Abduco s 37,9 milijuna, Erste banka s 13,8 milijuna i Prima ulaganja s 10,1 milijuna kuna.

Niva inženjering je registrirana kao tvrtka za graditeljstvo, projektiranje i nadzor s temeljnim kapitalom od 16,7 milijuna kuna i s donedavnim sjedištem u zagrebačkoj Gradišćanskoj ulici gdje je i sjedište krovne tvrtke Niva d.d koja upravlja svim tvrtkama tog holdinga. Bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive d.d. od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

Turistički djelatnik - izazovi i mogućnosti

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • antonelić:

    veliki uspjesi hrskog čovka ...

  • Machak:

    Sve veliki biznismeni kad rade s državnim novcima. Bljak.

  • svakogdana:

    dvosobni stan unazorovoj 160 000 kuna.tko ga je kupio, je li se možda preziva škegro,šavorić,šeks......... a onda će sutra netko od njih kupiti stan za isti taj iznos......... sve ostaje u obitelji HDZ, zato i traže da se potpisuju izjave o ,,lojalnosti,,