Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Sarajevu

Obdukcija utvrdila: Dječak iz Splita utopio se. 'Svi smo u šoku'

Sarajevo: Dječak iz Splita utopio se u bazenu hotela
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
11.01.2019.
u 19:12

Direktor turnira ranije je kazao da je uzrok smrti srčani udar. No rezultati obdukcije su pokazali da je ipak riječ o utapanju

Uzrok smrti dječaka L. B. (7) iz Splita koji je stradao na bazenu u Sarajevu ipak je utapanje, a ne srčani udar, pokazala je obdukcija, piše Avaz. Dječak je preminuo nakon skoka u bazen (u hotelu Hills, na slici dolje). Informaciju o utapanju potvrdio je Nermin Sarajlić, vještak medicinske struke koji je obavio obdukciju.

Almir Prguda, direktor turnira, ranije je kazao da je uzrok smrti srčani udar. No rezultati obdukcije pokazali su da je ipak riječ o utapanju. Telefoni trenera splitske nogometne akademije Srđana Mladinića koji je odveo mlade sportaše na turnir “Šampion Junior Kup 2019.” u Sarajevu, ne prestaju zvoniti.

– Katastrofa, još smo u šoku od svega. Jadno dijete, majka, ali i trener koji će, nažalost, doživotno na leđima nositi ovu tragediju. Svi smo potreseni, jedva smo sinoć dočekali zagrliti svoje dijete. Pri tome nam je u glavi stalno bila misao kako se ugasio jedan mladi život i kako je jedna majka ostala bez svog djeteta – rekao je za Slobodnu Dalmaciju otac jednog dječaka koji igra na turniru.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

Iako su treneri dalmatinskih klubova predložili da se sve stopira, nakon liječničkog nalaza koji je pokazao da je riječ o srčanom udaru (u međuvremenu je obdukcijom utvrđeno da je bila riječ o utapanju), odlučeno je da se ne odustaje. Utakmice će početi minutom šutnje za preminulog dječaka, a svi će sudionici nositi crne trake oko ruke. Ekipa Srđana Mladinića na čelu s trenerom navodno se vratila u Split i neće sudjelovati u natjecanju.

Ovakav rasplet ovog tragičnog događaja zasigurno će pokrenuti lavinu pitanja o sigurnosnim aspektima ovakvih događanja te pitanje spasilačke službe na bazenima. Očevid će pokazati je li bilo elemenata kaznenog djela i tko je odgovoran za smrt sedmogodišnjeg dječaka.

Komentara 7

Avatar YUKA1962
YUKA1962
14:43 11.01.2019.

Strašno! A još strašnije da roditelj pokapa svoje dijete!!!!!

ST
stankaborosak79
15:30 11.01.2019.

jako Tuzno jako mi je zao dijeta i roditelja 😥😥😥😥😥😥

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
15:29 11.01.2019.

Je li dijete znalo plivati? Mislim da je to jedna od prvih stvari koje se prilikom vođenja djece na bazen, osobito male djece, pita roditelje. Kada sam vidio ime turnira, pomislio sam kako se radi o sedamnaestogodišnjaku pa je srčani još imao smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije