Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVUKAO SE

Trebao je ići u zatvor zbog neplaćanja alimentacije, spasila ga promjena Kaznenog zakona

zatvor
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
16.02.2017.
u 16:38

Karlovčanin nije platio ni kunu od presuđenih 15.680, braneći se da je bio nezaposlen

Promjena Kaznenog zakona spasila je zatvora jednog 40-godišnjeg Karlovčanina kojeg je Općinski sud u Karlovcu osudio na uvjetnu kaznu zatvora na šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine zbog neplaćanja alimentacije za dijete.

Kako piše KAportal, Karlovčanin nije platio ni kunu od presuđenih 15.680, braneći se da je bio nezaposlen, pa mu je sud opozvao uvjetnu osudu, odnosno krenuo ga je spremati za zatvor. 

Međutim, spasila ga je promjena u zakonu prema kojoj se uvjetna osuda ne može opozvati nakon što je protekla jedna godina od isteka roka određenog za izvršavanje obveza.

>> Otac alimentaciju za djecu nije plaćao majci, a kad je ona nije platila njemu – izgubila je posao

>> Osim za kćer, supruzi će morati plaćati alimentaciju i za pse

Komentara 1

MA
marijan30
17:47 16.02.2017.

"bravo majstore" imas srece vise nego pameti ocito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije