Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa novo u odnosu Vlade prema novinarima

"Transparentna" Vlada nije rekla novinarima da je sastanak gotov

Smeće
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
09.02.2010.
u 14:48

Premda je premijerka za Božić najavila kako će Vlada biti otvorena za suradnju s novinarima, danas se pokazalo da Vlada nastavlja raditi po starom.

Tijekom prvih pola sata današnjeg sastanka u Vladi novinari su se smrzavali pred ulazom, da bi im nakon inzistiranja i prosvjeda konačno bio omogućen ulazak u novinarsku sobu u Banskim dvorima.

Ipak, kad je sastanak završio, novinare o tome nitko nije obavijestio, a čelnici oporbe, koji su bili spremni dati izjavu, nisu imali kome. A iz Vlade je poručeno "što bi vam mi sad trebali napraviti? Tražili ste da budete na toplom!"

Ovo nije ništa novo u odnosu Vlade prema novinarima. Sastanci u Vladi najavljuju se po nikome jasnim kriterijima, a kad novinari doznaju za sastanak, poručuje im se "tko vas je zvao, neka vam da izjavu". I uglavnom prvih pola sata ili sat vremena čekaju pred zgradom Vlade. Dok novinarska soba zjapi prazna.

Na pitanje o odnosu Vlada-novinari šef oporbe Zoran Milanović, koji je izjavu dao ispred stranačke središnjice na Iblerovu trgu, svrstao se na stranu medija:

- Ne znam zašto je to tako, to više što se medijima najavljuju interni sastanci subotom prijepodne s pregovaračkom skupinom. Mi nismo znali da je ova informacija uskraćena. Iz nekog razloga čini se da HDZ oko ovoga ima nekakav problem s javnosti, što je nepotrebno.

Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor o odnosu s medijima na božićnom je druženju s novinarima rekla:

- Želim da Vlada ne bježi od niti jednog pitanja. To mora biti pravilo i kriterij. Želim da rad Vlade bude transparentan i otvoren.

Ključne riječi

Komentara 7

BI
bigboii
15:12 09.02.2010.

Novinarčići se malo smrznuli pa su sada ljuti...

BT
bili-tartuf
16:27 09.02.2010.

ma Nidzo Séni je dobija po repu -za one Hinine clanke...,a danas je zakasnija, jer u kaficú je toplije....

OB
-obrisani-
16:58 09.02.2010.

Odnos ove vlade prema novinarima jer mila majka naspram njihovom ukupnom odnosu prema građanima. A ionako znamo što sakrivaju, sakrivaju plan daljnje pljačke i to je sve, pa se novinari ne moraju toliko uzbuđivati......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije