Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija pokraj Lipika

Dim ugušio majku i djecu koja su spavala

požar
Foto: Marko Prpić/Pixsell
16.03.2016.
u 17:29

Susjed je pokušao oživiti Ivanu Š. i njezinu djecu. Zbog šoka je završio u bolnici

Majka Ivana Š. (25) i njezino dvoje male djece, trogodišnja kćerkica i petogodišnji sin, smrtno su stradali od posljedica požara koji je pod zasad nerazjašnjenim okolnostima izbio u njihovoj obiteljskoj kući u Ulici hrvatskih branitelja u Dobrovcu pokraj Lipika.

Opečeni dlanovi

Susjedi i medicinsko osoblje ispred kuće više od pola sata pokušavali su ih reanimirati, ali, nažalost, nije im bilo pomoći. Susjed A. K. s ulice je začuo povike: “Upomoć, požar”. Brzo je izišao van i otrčao do kuće u kojoj je ugledao ženu kako leži na podu. Dlanovi su joj, kaže, bili krvavi od opeklina. – Pokrio sam glavu jaknom da ne udišem dim i izvukao je van. Drugi susjed pokušavao ju je oživiti, a ja sam se vratio po djecu koja su bespomoćno ležala na podu, crna od dima. Pokušali smo i njih oživiti, no nismo uspjeli – rekao je susjed.

Požar je izbio oko 10 sati, a na teren su, osim pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Dobrovca i Lipika, odmah izašli i djelatnici Hitne medicinske službe te policajci iz Pakraca. Očevid su obavili u suradnji s Darkom Žegarcem, zamjenikom županijskog državnog odvjetnika iz Bjelovara. Otac Dario Š. u trenutku izbijanja požara nije bio kod kuće. Susjedi kažu da je otišao u obližnju poštu platiti račune. Za to vrijeme u njegovoj se kući odvijala prava drama i borba za život.

Vatrena stihija izbila je u kuhinji, a kako se posvuda širio dim, Ivana je pokušala potražiti pomoć. Međutim, uspjela je doći samo do ulaznih vrata, a onda se sva opečena srušila na pod – kazali su mještani. Djeca su tada još spavala u svojoj sobi, kamo je također počeo dopirati dim. Po povratku kući, oca je dočekao jeziv prizor. Umjesto radosne dječje igre, oko njega su bili tuga i dim. Vidno šokiran i potresen, nije bio u stanju davati nikakve izjave. Odvezli su ga u bolnicu, kamo je naknadno zbog šoka odvezen i susjed koji je pokušao spasiti majku i djecu.

Tijela stradalih danas popodne još su uvijek stajala na ulazu u njihov dom. Okupljeni susjedi u nevjerici su promatrali tužan prizor. Djed poginule dječice i svekar nesretne žene na mjestu tragedije upalio je lampaše za svoje najmilije.

Istražuju i eksploziju plina

Obitelj se u Dobrovac doselila prije dvije godine. Stradala majka radila je u domu umirovljenika, a zadnjih dana bila je na godišnjem odmoru. Mještani kažu da je bila vrlo draga, vesela i nasmijana, kao i djeca. U pokušaju da otkriju točan uzrok požara, vještačenje su na mjestu događaja obavili članovi Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. Prema riječima policijske glasnogovornice Ivane Radić, riječje o kompleksnom kriminalističkom istraživanju, a neslužbeno doznajemo kako je požar možda uzrokovala eksplozija izazvana kvarom na plinskim instalacijama.

>> U požaru teško ozlijeđen 33-godišnjak

Komentara 12

OS
osica
13:37 16.03.2016.

Oh,Bože kakav užas. Prestrašno, tužno... čovijek ostane bez riječi.

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
14:07 16.03.2016.

Bože,kud na sirotinju??

FA
Fake
14:06 16.03.2016.

Prežalosno , pokoj im duši.Pa kud i ova dječica,anđeli mali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije