Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastresao potres magnitude 3,8

Tomislav Fiket: Potresi su tu i još će ih neko vrijeme biti, serija može trajati i dvije godine

Zagreb: Seizmolog Tomislav Fiket
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
24.07.2021.
u 21:02

Ovaj potres bio je na dubini od 8 kilometara tako da je to za naše područje i za područje Siska i Banovine očekivana dubina potresa, kazao je seizmolog o današnjem potresu

Petrinjsko je područje zatresao danas u 15.43 sata potres magnitude 3.8 prema Richteru, izvijestili su iz Seizmološke službe. Intenzitet u epicentru bio je V stupnja EMS ljestvice, a potres se osjetio u široj okolici Petrinje, Siska i Gline.

S obzirom na to da se dulje vrijeme nije osjetio potres ove jačine, seizmolog Tomislav Fiket ustvrdio je kako je današnje podrhtavanje vjerojatno uznemirilo građane jer su se nadali da su jači potresi iza nas. 

- Ovaj potres bio je na dubini od 8 kilometara tako da je to za naše područje i za područje Siska i Banovine očekivana dubina potresa. Osjetio se na širem području. Vjerojatno je uznemirio građane jer je već svima dosta potresa i vjerojatno su se nadali da su ovi jači iza nas. Međutim, mi smo stalno naglašavali i naglašavamo i dalje da ta serija može trajati i dvije godine. Tako da, na žalost - potresi su tu i još će ih neko vrijeme biti, izjavio je seizmolog u Dnevniku HTV-a.

VIDEO Građani u Sisku zbog posljedica potresa glasaju pod šatorima

Ključne riječi

Komentara 2

DV
Džontra Volta
21:19 24.07.2021.

Gospodine, da li će još biti one jačine kao zagrebački i petrinjski?

Avatar babinjak1984
babinjak1984
21:08 24.07.2021.

Ovaj ima posao iz snova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije