Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup u rijeci

Tomašić: Želim biti Hrvatica! Imamo mladu zemlju, sačuvajmo je!

Dubravka Šuica, Ruža Tomašić (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
04.04.2013.
u 21:21

To nisu samo izbori za EU parlament, to je referendum na kojemu će se građani izjasniti podržavaju li Kukuriku koaliciju, kaže Šuica

Kandidati koalicije HDZ – HSP dr. Ante Starčević – BUZ za zastupnike u EU parlamentu Dubravka Šuica,  Davor Ivo Stier, Ruža Tomašić, Željana Zovko, Ivan Bubić i Milivoj Špika boravili su danas u  Primorsko-goranskoj županiji. Nakon posjeta Novom Vinodolskom, Crikvenici i Bakru, u Rijeci su održali završni skup sa kojega su pozvali birače da u što većem broju izađu na izbore 14. travnja.

– To nisu samo izbori za EU parlament, to je referendum na kojemu će se građani izjasniti podržavaju li Kukuriku koaliciju – poručio je Špika, predsjednik Bloka Umirovljenici zajedno.

– Kada uđemo u EU mi ćemo vam pomagati putem fondova, ali sada vi morate pomoći nama da mi možemo pomoći vama. Vaš je zadatak animirati one ljude koji su ostali kod kuće, koji kažu da ih izbori ne zanimaju. Mi živimo u ovoj Hrvatskoj, druge nemamo, ako je unište, uništili su i nas, našu budućnost. Ne dopustite to, jer nema razloga. Ovo je bogata, lijepa država, može hraniti osam milijuna ljudi. Ako ostanete doma, onda ćete glas dati onima koji kažu – mi smo globalisti, građani svijeta, ne zanima nas hrvatska povijest, kultura, hrvatski jezik. Ja želim biti Hrvatica, želim biti građanka Republike Hrvatske. Imamo mladu zemlju, bogomdanu, sačuvajmo je – kazala je Tomašić.

Mi smo za jaku Europu, ali prije svega jaku Hrvatsku, poručio je Stier. Nije svejedno koga ćemo izabrati 14.  travnja, nije svejedno hoćemo li imati ljudi koji nešto znaju o europskim institucijama, nastavio je Stier spomenuvši nesporauzm oko prošeka.   

– Ministarstvo poljoprivrede i vjerojatno cijela Kukuriku vlada prespavali su pregovore i nisu pročitali što piše u pristupnom ugovoru. Jučer ministar povlači priopćenje, ispričava se hrvatskoj javnosti i kaže – nakon dodatnih konzultacija shvatili smo da se prošek može prodavati i nakon 1. srpnja. Ma kakve dodatne konzultacije, pročitali su naše izjave, pročitali su što je rekao HDZ. Evo, to je razlika između kompetentnih i onih nekompetetnih političara Kukuriku koalicije i to je zapravo izbor koji je pred nama 14. travnja – zaključio je Stier. Okupljenima se za kraj obratila i nositeljica liste Dubravka Šuica. Istakla je važnost izbora za EU parlament.

– Koliko ova lista osvoji, to će biti rezultat HDZ-a i partnera. Mjerit će se onoliko koliko glasova osvoji 14 .travnja - rekla je Šuica komentirajući tako ankete po kojima, kazala je, HDZ sada vrijedi 17 ili 18 posto. A izbori 14. travnja generalna su proba za premijeru 19. svibnja, poručila je Šuica te dodala kako je paradoks da će upravo njezin Dubrovnik ostati izvan EU, geografski iza Schengena. Jedan od naših glavnih zadataka je infrastrukturno povezivanje Pelješkim mostom, što ima i veliku simboličnu vrijednost, zaključila je Šuica.

>>Sve o europskim izborima čitajte i u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije