Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZELENO-LIJEVA KOALICIJA

Tomašević: HDZ i SDP nije briga za okoliš, a mi te ideje zagovaramo već godinama

Zagreb: Europska zelena stranka dala podršku platformi Možemo!
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
24.06.2020.
u 13:04

Koaliciji stranaka Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad podršku u borbi za ulazak u Hrvatski sabor dao je i Thomas Waitz, supredsjednik Europske zelene stranke i zastupnik austrijske Zelene alternative u Europskom parlamentu.

Zeleno-lijeva koalicija poručila je u srijedu da će kao najzelenija politička opcija nakon izbora dokazati da ne odustaju od svojih političkih stavova i dati konkretna rješenja za okolišne probleme koja zagovaraju već 20 godina, a za koje nisu brinuli ni HDZ ni SDP.

"Neki od nas u koaliciji više se od 20 godina bore se za zaštitu prirode. Teme kao što su borba protiv klimatskih promjena, zaštita okoliša i održivost u gospodarenju otpadom zagovaramo već 20 godina, ali o tome nikada nikoga do sada nije bilo briga ni u HDZ-u niti SDP-u”, poručio je Tomislav Tomašević ispred Možemo! na konferenciji za medije.

Istaknuo je da očekuje kako će Zeleno-lijeva koalicija nakon ovih izbora postati četvrta politička snaga u zemlji te da će se izboriti za pravu politiku borbe protiv klimatskih promjena i zeleni plan obnove gospodarstva.

Koaliciji stranaka Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad podršku u borbi za ulazak u Hrvatski sabor dao je i Thomas Waitz, supredsjednik Europske zelene stranke i zastupnik austrijske Zelene alternative u Europskom parlamentu.

Waitz je na Cvjetnom trgu istaknuo važnost postojanja zelenih stranaka u nacionalnim parlamentima zemalja Europske unije, kako bi se zalagale za dosljedno provođenje Zelenog plana Europske komisije

"Podržavamo Europsku komisiju u predlaganju Zelenog plana za Europu, za oporavak utemeljen na ekološkom i zelenom putu Europske unije. Da bismo to postigli, trebamo zelene stranke u parlamentima svih zemalja Europske unije", poručio je Waitz.

Zorislav Antun Petrović (OraH) ustvrdio je da su oni najzelenija koalicija na ovim parlamentarnim izborima, jedina koja ima konkretne zelene programe, a David Bilić ispred Radničke fronte poručio da zelene politike ne smiju biti stvar osobnog odabira, nego društvenog okvira.

Bilić će se, kaže, zalagati za besplatan i učinkovit javni prijevoz u gradovima, ali i za unaprjeđenje željezničke infrastrukture, a Rada Borić iz Nove ljevice najavila je zalaganje za uspostavu zelene javne nabave. 

Komentara 2

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
15:55 24.06.2020.

Zašto se stranke nebi natjecale tko će više smanjiti plaće i mirovine saborskim zastupnicima i političarima. Baš me briga za njihove rodbinske veze. Pa ljudi bankrotirati čemo ako ih i dalje nastavimo ovako masno plačati. Što meni znači njihovo obečanje od 100.000 radnih mjesta iobako imamo previše zaposlenih u državnim firmama.

DU
Deleted user
14:42 24.06.2020.

Tonašević predsjednik Vlade, Rada Borič predsjednica Sabora i Hrvatska cvate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije