Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Krstičević:

'Tijelo poginulog vojnika Josipa Briškog sutra ujutro u Hrvatskoj'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
25.07.2019.
u 13:39

Druga dvojica vojnika koji su također teže ozlijeđeni izvan su životne opasnosti, jučer su operirani i dobro se oporavljaju

Ministar obrane Damir Krstičević najavio je danas da se sutra ujutro očekuje dolazak tijela preminulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog u Afganistanu, a otkrio je i kada se očekuje povratak druge dvojice vojnika koji su također stradali u napadu talibana.


 

– Posjetio sam ožalošćenu obitelj, stalno smo s njima. Izgubljeni život ne možemo vratiti, ali učinit ćemo sve da obitelj dobije svu potrebnu pomoć i podršku. U kontaktu smo sa zapovjednicima, pratimo stanje dvojice teže ozlijeđenih vojnika koji su izvan životne opasnosti. Jučer su operirani i dobro se oporavljaju. u razdoblju od sedam do deset dana vratit će se u Hrvatsku na daljnje liječenje. Za nekoliko sati dobit ćemo konačnu potvrdu da će tijelo poginulog večeras krenuti prema Hrvatskoj i sutra ujutro stići do Zagreba. Organizirat ćemo doček sa svim počastima. Nakon toga bit će komemoracija u MORH-u – rekao je ministar obrane Damir Krstičević i još jednom izrazio sućut obitelji.

1/11

– Naši vojnici u Afganistanu su dobro i spremni su i dalje izvršavati svoju zadaću – dodao je i istaknuo da je u 16 godina Hrvatska vojska profesionalno odradila svaku zadaću u Afganistanu.

U svim vojarnama odana je počast minutom šutnje. Posljednji ispraćaj poginulog vojnika bit će najvjerojatnije prekosutra.

Komentara 20

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
14:46 25.07.2019.

Slava mu!

GO
GOMKOO
15:35 25.07.2019.

Precjednica hitno šalje kontingent jogurata sa voćem , u znak suosjećanja.....!!!....ne dolazi na dernek, na kupanju je !!

Avatar Tračalo
Tračalo
17:48 25.07.2019.

Kad je dan žalosti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije