Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orešković odabrao bivšeg Grčićevog zamjenika za svog savjetnika

Jakša Puljiz je nestranački stručnjak za europske fondove
04. ožujka 2016. u 22:28 124 komentara 10952 prikaza
jakša puljiz
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Premijer Tihomir Orešković odabrao je Jakšu Puljiza za svog CIO-a (Chief Integration Officer), odnosno osobu koja će u Oreškovićevu uredu biti zadužena za koordinaciju rada svih ministarstava. Ta informacija potvrđena nam je od izvora bliskog predsjedniku Vlade. Oreškovićev izbor vrlo je zanimljiv s obzirom da je Jakša Puljiz bio zamjenik SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, pa se može reći kako će Oreškovićeva desna ruka biti čovjek koji je bio desna ruka čovjeku koji je pak bio desna ruka premijeru Zoranu Milanoviću.

Jakša Puljiz je nestranački stručnjak za europske fondove. Bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade Branka Grčića vijest nije previše iznenadila, ali ni začudila pošto Puljiza smatra "vrhunskim stručnjakom".

- Jakša i ja zajedno smo odrađivali vrlo ozbiljne poslove. Bio mi je zamjenik i desna ruka na izradi ključnih dokumenata za korištenje europskih fondova, a Jakša je vodio i radnu skupinu za EU fondove - rekao nam je Branko Grčić.

Doznajemo kako su Orešković i Puljiz "kliknuli" u procesu tranzicije vlasti. Jakša Puljiz kao CIO u kabinetu premijera Tihomira Oreškovića formalno će imati poziciju savjetnika za gospodarstvo, jer je takva sistematizacija, ali njegova neformalna pozicija bit će puno moćnija. On će koordinirati i nadzirati najveće projekte i investicije, a s obzirom na svoju ekspertizu nadgledat će i procese povlačenja novca iz europskih fondova. Jedan od Oreškovićevih ministara rekao nam je kako CIO neće biti nadministar, osoba moćnija od ministara samih, ali da će povezivati i koordinirati ministarstva i o tome izvještavati premijera. Veliki, kapitalni projekti koje bi trebao koordinirati Jakša Puljiz su, primjerice, izgradnja Pelješkog mosta, nedavno najavljena velika investicija IBM-a i tome slični projekti.

>> Evo koje je zamjenike i pomoćnike ministara Vlada danas imenovala!

Elipso

 • Avatar opasnalisica
  opasnalisica:

  Ako zna latinicu...😂😂

 • Avatar ytrewq
  ytrewq:

  Puljiz je bio doktorand kod Grčića. Već je sama ta činjenica dovoljna za diskvalifikaciju za bilo kakav položaj u ozbiljnoj vladi.

 • Avatar dusko.besenic.3
  dusko.besenic.3:

  Gospodine Oreškoviću,možda ste dobar za poslovni svijet,ali u POLITICI NEMATE ŠTA TRAŽITI ! Političari drugih zemalja poigravati će se sa vama i neophodno je da sa vama na sve političke dogovore ide politički tutor!