Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakša Puljiz

Orešković odabrao bivšeg Grčićevog zamjenika za svog savjetnika

jakša puljiz
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
04.03.2016.
u 22:28

Jakša Puljiz je nestranački stručnjak za europske fondove

Premijer Tihomir Orešković odabrao je Jakšu Puljiza za svog CIO-a (Chief Integration Officer), odnosno osobu koja će u Oreškovićevu uredu biti zadužena za koordinaciju rada svih ministarstava. Ta informacija potvrđena nam je od izvora bliskog predsjedniku Vlade. Oreškovićev izbor vrlo je zanimljiv s obzirom da je Jakša Puljiz bio zamjenik SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, pa se može reći kako će Oreškovićeva desna ruka biti čovjek koji je bio desna ruka čovjeku koji je pak bio desna ruka premijeru Zoranu Milanoviću.

Jakša Puljiz je nestranački stručnjak za europske fondove. Bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade Branka Grčića vijest nije previše iznenadila, ali ni začudila pošto Puljiza smatra "vrhunskim stručnjakom".

- Jakša i ja zajedno smo odrađivali vrlo ozbiljne poslove. Bio mi je zamjenik i desna ruka na izradi ključnih dokumenata za korištenje europskih fondova, a Jakša je vodio i radnu skupinu za EU fondove - rekao nam je Branko Grčić.

Doznajemo kako su Orešković i Puljiz "kliknuli" u procesu tranzicije vlasti. Jakša Puljiz kao CIO u kabinetu premijera Tihomira Oreškovića formalno će imati poziciju savjetnika za gospodarstvo, jer je takva sistematizacija, ali njegova neformalna pozicija bit će puno moćnija. On će koordinirati i nadzirati najveće projekte i investicije, a s obzirom na svoju ekspertizu nadgledat će i procese povlačenja novca iz europskih fondova. Jedan od Oreškovićevih ministara rekao nam je kako CIO neće biti nadministar, osoba moćnija od ministara samih, ali da će povezivati i koordinirati ministarstva i o tome izvještavati premijera. Veliki, kapitalni projekti koje bi trebao koordinirati Jakša Puljiz su, primjerice, izgradnja Pelješkog mosta, nedavno najavljena velika investicija IBM-a i tome slični projekti.

>> Evo koje je zamjenike i pomoćnike ministara Vlada danas imenovala!

Komentara 124

Avatar Bruno
Bruno
22:56 04.03.2016.

Ako zna latinicu...😂😂

DU
Deleted user
23:49 04.03.2016.

Puljiz je bio doktorand kod Grčića. Već je sama ta činjenica dovoljna za diskvalifikaciju za bilo kakav položaj u ozbiljnoj vladi.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:58 04.03.2016.

Novi izbori su jedino rješenje. Ako Hrvati hoće da i dalje vlada SDP, neka tako i glasuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije