Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA NESREĆA

Detalji tragedije kod Varaždina: U naletu vlaka preminuo putnik, vozač i dalje u bolnici

Foto: DVD Martijanec
1/3
26.09.2020.
u 17:53

U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač osobnog vozila i 47-godišnji putnik iz tog automobila, i obojica su prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Na žalost, po dolasku u bolnicu, 47-godišnjak je uslijed težine zadobivenih ozljeda preminuo.

Policijska uprava varaždinska objavila je detalje o prometnoj nesreći u općini Martijanec. Oko 10.50 sati na prijelazu ceste preko željezničke pruge između Vrbanovca i Gornjeg Martijanca došlo je do naleta vlaka na osobno vozilo.

- Muškarac star 71 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Vrbanovca u smjeru Gornjeg Martijanca. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojoj nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nastavio je vožnju bez zaustavljanja. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela lokomotive teretnog vlaka koji je prometovao na relaciji Varaždin – Koprivnica, u desnu bočnu stranu osobnog vozila - kažu u policiji. 

U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač osobnog vozila i 47-godišnji putnik iz tog automobila, i obojica su prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Na žalost, po dolasku u bolnicu, 47-godišnjak je uslijed težine zadobivenih ozljeda preminuo.

Komentara 10

BO
bolnaistina
18:24 26.09.2020.

21 stoljeće, a željeznički prijelazi bez uređaja za zatvaranje prometnice i bez svjetlosnih signala, strašno. Ali bitno da menađeri imaju visoke prilive od istih firmi. Butkoviću tko je kriv? Željeznička infrastruktura, jer nije osigurala neometano prometovanje vlakova. Ali biti će kriv vozač, jer nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Sramota od cijelog sustava. Negdje prije isto nesreća, jer nije djelatnik spustio rampu, umjesto da se sve automatizira i osigura za sigurno prometovanje vlakova i vozila prometnicama. Treba željeznici zabraniti prometovanje vlakova po prugama kod koji nije osigurana automatska regulacija za sigurno prometovanje vlakova. Pa da vidiš kako bi se ubrzo našla sredstva za izradu istih.

BE
bezvrijedanyugodinar
19:12 26.09.2020.

Većinom tih prelaza su ukoso gdje nemaš dobru preglednost

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
19:29 26.09.2020.

2020. godina, Bizantsko carstvo još uvijek bez rampi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije