Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Talijanski ministar vanjskih poslova: Napadi su mogući i u Rimu

Paolo Gentiloni
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
14.11.2015.
u 11:54

Rim je naznačen u propagandi ISIS-a kao metafora i simbol, rekao je Paolo Gentiloni

Papa Franjo primio je sa zaprepaštenjem vijesti o terorističkom napadu u Parizu, prenio je novinarima šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi

„Užasnuti smo tom novom manifestacijom luđačkog terorističkog napada. Radi se o napadu na mir cijelog čovječanstva“, prenio je Lombardi riječi pape Franje, koji je pozvao na molitvu za „žrtve, ranjenike i cijeli francuski narod“. 

„To što se dogodilo u Parizu zahtjeva odlučnu i solidarnu reakciju sviju nas kako bismo zaustavili širenje ubilačke mržnje u svim njezinim oblicima“, priopćio je Lombardi. 

A, da su mogući i napadi u Rimu, koji se priprema za otvaranje Svete godine milosrđa 8. prosinca koju je sazvao papa Franjo, potvrdio je talijanski ministar vanjskih poslova Paolo Gentiloni

„Rim je naznačen u propagandi ISIS-a kao metafora i simbol. Do sada smo radili jako dobro u suradnji sa tajnim službama i snagama reda, ali prijetnje ne smiju biti podcijenjene“, izjavio je Gentiloni komentirajući najave terorista preko društvenih mreža kako su sljedeći ciljevi terorističkih napada London, Washington i Rim. 

Potrebno je iskorijeniti terorizam i „pojačati zaštitu granica, te aktivirati sve moguće mjere obrane“, kazao je Gentiloni, te naglasio kako je potrebno i pokrenuti proces smirivanja stanja u Siriji. 

Gentiloni daje veliko značenje sastanku u Beču gdje započinju pregovori za mir u Siriji, a na kojima sudjeluje i iranski ministar vanjskih poslova Mohammmad Javad Zarif. 

Iranski predsjednik Hassan Rohani odgodio je svoje putovanje u europske zemlje koje je trebao započeti današnjim dolaskom u Rim gdje se, osim s talijanskim državnicima, trebao u Vatikanu u 17 sati sastati s papom Franjom. To je trebalo biti prvo putovanje u Europu iranskog predsjednika Rohanija. U subotu i nedjelju trebao je biti u Rimu, a u ponedjeljak i utorak u Parizu. 

„Zbog terorističkih napada u Parizu i nakon što je informirao vlade država koje je trebao posjetiti, iranski predsjednik odustao je od svoga posjeta Italiji, Vatikanu i Francuskoj do prikladnijeg trenutka“, izjavio je iranski šef diplomacije Mohammed Zarif.

>> Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

>> Milanović: Nadam se da nećemo morati odstupati od onoga što radimo već dva mjeseca

>> Nedavno uhićenje Crnogorca s eksplozivom u autu u Njemačkoj sada dovode u vezu s pariškim napadima?

Komentara 6

Avatar ČEPlN
ČEPlN
12:18 14.11.2015.

talijani mi ćemo vam iznajmiti ostoju rankovića i nećete imati problema

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
12:14 14.11.2015.

AWAKE EUROPE‼️‼️‼️‼️‼️

MA
medjimurec_at
13:07 14.11.2015.

Samo si ih vozite i dalje , pruzajte "humanitarnu" pomoc , ljude koji kao nemaju dokumente , nece se registrirat ako je od tih preko milon ljudi samo 0,1 % terorista bit ce takovih dogadjaja koliko zelis !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije