Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Svjedočili vlasnici poduzeća koji su poslovali s tvrtkom N. Jurak

fimi medija (1)
Foto: Danijel Kasap/Pixsell
1/4
22.10.2012.
u 11:17

Zbog nekih materijala koje smo radili za HDZ zvao me i Maček, a cijeli posao platila je Fimi media

– Mi smo radili s Fimi medijom, ali smo radili i za neke njihove klijente, poput HEP-a, Crosca te HDZ-a. Za HDZ smo radili neke tiskane materijale, koji su isporučeni u središnjicu HDZ-a. Fakture za taj posao isporučili smo Fimi mediji i ona ih je platila – kazao je Krešimir Bauer, vlasnik i direktor Bauer grupe svjedočeći u ponedjeljak ujutro na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja optuženima u aferi Fimi media.

Odgovarajući na pitanje Davorina Budina, zastupnika HDZ-a, Bauer je kazao i da ga je nekoliko puta oko promotivnih materijala za HDZ zvao i Ratko Maček.  – Zvao me kada su u pitanju bile neke hitne narudžbe – kazao je svjedok. – Tko je platio tu robu? – zanimalo je zatim Željku Mostečak, zamjenicu ravnatelja USKOK-a. – Fimi medija – odgovorio je svjedok. Na klupu za svjedoke sjeo je i Hrvoje Šimić, još jedan vlasnik poduzeća koje je poslovalo s Fimi medijom i klijentima Fimi medije. Kako se njegovo poduzeće bavilo specijalnim svjetlosnim efektima, jedan takav posao odradili su i za HDZ. – Fimi media organizirala je domjenak za HDZ u Mimari, a mi smo tamo radili rasvjetu. Fakture za obavljeni posao isporučili smo Fimi mediji, koja ih je uredno platila, kao što je uvijek uredno plaćala – kazao je Šimić.

Catering koji je tvrtka Domjenak isporučila HDZ-u bio je u vrijednosti dva milijuna kuna, kazala je među ostalim Jasna Šimonović, vlasnica te tvrtke te je dodala:

– Na prvih par računa stavila sam napomenu da se odnose na HDZ, no onda me Nevenka Jurak upozorila da to ne pišem. Kazala mi je da na fakturu stavim samo Fimi media. Na njezin sam zahtjev i tri fakture za catering isporučen HDZ-u napisala kao da je to usluga isporučena tvrtki ACI – kazala je svjedokinja. Dodala je da je njezina tvrtka radila catering za razne skupove HDZ-a te da je tri do četiri puta mjesečno hranu dostavljala i u središnjicu HDZ-a. Svjedokinja je kazala i da ju je N. Jurak upoznala s Brankom Pavošević te kako je znala da N. Jurak pomaže Mladen Barišić jer je s njim privatno povezana.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti Željka Tubić, Dario Bačić i Vinko Pašalić.

>>Našli su najslabiju kariku: Ljubav Barišića i N. Jurak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije