Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarska

Trojica Nijemaca prekršila bankarsku tajnu

Švicarska tuži troje Nijemaca
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
21.03.2018.
u 15:23

Tužitelji tvrde da je trojka proslijedila dokumente njemačkim sudovima i vlastima, prenijelo je nekoliko švicarskih i njemačkih medija pišući o najnovijem nastavku spora između švicarske bankarske tajne i njemačkog obračuna s izbjegavanjem plaćanja poreza

Spor oko tajnosti podataka između Švicarske i Njemačke dobio je novi zaplet kada su tužitelji u Zurichu optužili trojicu Nijemaca zbog industrijske špijunaže i kršenja bankarske tajne, prenose u srijedu mediji.

Tužitelji tvrde da je trojka proslijedila dokumente njemačkim sudovima i vlastima, prenijelo je nekoliko švicarskih i njemačkih medija pišući o najnovijem nastavku spora između švicarske bankarske tajne i njemačkog obračuna s izbjegavanjem plaćanja poreza. Taj je slučaj iskrsnuo iz pravnog spora između privatne švicarske banke J.Safra Sarasin i vlasnika lanca njemačkih ljekarni Erwina Muellera. Njemački sud je prošle godine odlučio da banka Muelleru mora platiti 50 milijuna odštete zbog lošeg investicijskog savjetovanja.

Njemačka je godinama dobivala pojedinosti o tajnim bankarskim računima Nijemaca u Švicarskoj koji su, tvrdi Berlin, služili izbjegavanju plaćanja poreza. Švicarske vlasti smatraju da se radi o krađi poslovne tajne. Švicarska, najveći centar za čuvanje novca iz inozemstva, ove će godine postupno ukinuti bankarsku tajnu, a već sada dijeli informacije o računima sa stranim poreznim agencijama.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franjo
17:15 21.03.2018.

Pokradeno zlato, dragulji , novac cijelog svijeta je u Švicarskoj. Tu kriminalnu državu bi trebalo sravniti sa zemljom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije