Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dao im 100.000 maraka

Svećenik na meti fatalne crnke: Novac im je davao jer su ga tukli

Ured dopredsjednika RS
26.09.2017.
u 08:41

Prvo je ucjenjivan seks-snimkama, a poslije su ga batinali, lomili rebra

Svećenik je novac pozajmljivao od svojih kolega i prijatelja, a ucjenjivačima ga je isplaćivao zato što je od njih dobivao batine – kaže dopredsjednik RS Josip Jerković, koji je zajedno s vrhbosanskim nadbiskupom Vinkom Puljićem u nedjelju posjetio župnika koji se našao u središtu seks-skandala nakon što su tri osobe uhićene i pritvorene zbog sumnje da su ga ucjenjivale seks-snimkama.

Prema pisanju medija, katoličkog svećenika koji je u to doba službovao u Modriči za 250 tisuća konvertibilnih maraka (oko milijun kuna) ucjenjivala je fatalna crnka Saška K. (21) iz Modriče, koja ga je godinama vrbovala i izjavljivala mu ljubav sve dok on nije poklekao i pristao na seks.

Dao im 100.000 maraka

Zatim je njegov seks s mladim djevojkama iz Modriče snimala kamerom i ucjenjivala ga zajedno sa svojim dečkom. Jerković, međutim, tvrdi kako je svećenik samo u prvo vrijeme ucjenjivan videosnimkom, a poslije prvenstveno tako što su ga tukli i prijetili mu kako će to ponoviti ako im ne isplati novac. Tukli su ga, vozili u prtljažniku automobila i zatvarali u podrum. Zbog batina je na kraju završio u bolnici s tri slomljena rebra. To je, dodaje, vidljivo i iz medicinskih nalaza.

– Kada sam ga pitao zašto je u bolnici, župnik mi je rekao da je pao niz stepenice. Međutim, kada je na kraju sve skupa kulminiralo, kada više nije mogao trpjeti batine i kada nije mogao iznaći dovoljno novca, odlučio je sve prijaviti – ističe Jerković. Dodaje kako je svota koju je župnik dao ucjenjivačima znatno manja od one koja se spominje u medijima i ne prelazi 100 tisuća maraka. Ucjenjivači su ulazili u župnu kuću i tukli ga. Iz kuće su odnosili sve što je vrijedno i prijetili mu kako će ga ubiti ako im ne da još novca. Sve su, dodaje Jerković, mogle vidjeti i časne sestre, koje su bile u župnoj kući.

Čeka odluku o sankciji

– Župniku je sada, kada je sve izašlo na vidjelo, daleko lakše. On je svake večeri proživljavao strahove i bojao se da će dobiti batine. Imao je toliko problema s tim da mu je sada, kada je napokon sve završilo, pao veliki kamen sa srca – ističe Jerković.

O tome koliko je svećenik zgriješio prema Crkvi i hoće li zbog toga biti sankcioniran, odlučit će kardinal i nadbiskupija, ali ostat će u službi dok Sud ne kaže posljednju riječ. Kako neslužbeno doznajemo, počiniteljima zbog ucjene i nanošenja teških tjelesnih ozljeda prijeti zatvorska kazna u trajanju od najmanje četiri do sedam godina.    

 

Komentara 17

OB
ObrenM
13:26 26.09.2017.

Boji se ljudi,a ne boji se Boga.Nedaj Boze takovih svecenika.

NE
neutina
10:33 26.09.2017.

Prečesto su svećenici,bolje rečeno kler,otkrivani u nečasnim i nauku Kristovom suprotnim djelima,pa zar je onda imao čudno da im se više ne vjeruje?No ova nova obrana rečenog župnika,ima podosta logičkih rupa.

SX
sudbina x
09:46 26.09.2017.

Nije jadan znao da ima posla sa srpskom mafijom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije