Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Svećenik Asić koji nije htio pričestiti dječaka s Downovim sindromom i dalje radi

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
03.05.2017.
u 19:20

O slučaju zbog kojega se digla cijela Hrvatska Asić je rekao kako je isto radio i prijašnjih godina

Unatoč glasinama i najavama svećenik iz Gradišta Alojzije Asić, koji je postao poznat nakon što nije dopustio da dječak s Downovim sindromom Adam Kadić (11) na prvoj pričesti bude s ostalom djecom na oltaru, i dalje radi u svojoj župi.

– Ne znam što će biti, ali sam ja i dalje u selu i normalno radim. Odluku o tome hoću li ostati u ovoj župi ili ne, ne donosim ja. Nisam najavio da odlazim. Ne osjećam se krivim – rekao je Asić za Večernji list.

O slučaju zbog kojega se digla cijela Hrvatska, Asić je rekao kako je isto radio i prijašnjih godina kada je na prvim pričestima imao bolesnu djecu.

– Na probama sam prvopričesnicima stavljao u usta neposvećene hostije kako se ne bi uplašili. Taj dječak nije htio primiti hostije. S njim je bio i njegov brat pa smo nekako zajedno uspjeli, ali ih je on ispljunuo. Stoga sam roditeljima rekao da s njim to vježbaju kod kuće. Rečeno mi je da su vježbali, ali to nije bilo tako – rekao je Asić.

Dodaje kako je kao i prijašnjih godina predložio da sjedi na prvoj klupi do oltara, ali da je majka inzistirala da bude s ostalom djecom.

– Da je bilo po mome, ne bi bilo problema – smatra Asić. Iz Đakovačko-osječke nadbiskupije priopćili su da je župnik Asić prvi dan poslije događaja izjavio da se nastavlja rješavanje problema...

 

Komentara 32

DU
Deleted user
20:04 03.05.2017.

Drugim riječima, lagali ste da župnik neće pričestiti dijete i to "zbog bolesti". Dakle, htio ga je pričestiti pod svojim uvjetima, a vi ste lagali da neće nikako. Ništa... u laži su kratke noge.

09
09051972
19:57 03.05.2017.

Pa ljudi moji sta razvlacite čovjeka. Ako ste gledali snimak vidjeli ste i sami da mali nije htio otvoriti usta i primiti hostiju. Suosjecam sa svima ali ipak nije uredu prebacivati svu krivnju na njega.

AP
ante_pustinjak
21:30 03.05.2017.

gledao sam neke večeri na rtl kak se dječak opire primanju pričesti. a to je isto radio i u pripremama za prvu pričest. nije to bila ugodna slika. a koju sekundu kasnije ga prikazuju kak u kameru pokazuje kao da puca na gledatelje iz pištolja. stvarno, dražesno dijete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije