Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVIO STATUSOM

Župnik odgovorio kolegi iz Gradišta: 'Krist ljubi te anđele više nego mene i tebe'

don Mario Matković
Foto: Facebook
1/2
30.04.2017.
u 23:06

Nemoj misliti da si ponižen i pobijeđen, klekni u suzama pred njima, poljubi ih i ispričaj se iskreno obitelji, jer ćeš jedino tako Kristovo srce koje si ranio zacijeliti - napisao je don Matković i oduševio javnost.

Don Mario Matković, župnik župe Žrnovnica na Facebooku se obratio kolegi svećeniku iz Gradišta, čija je odluka da ne dopusti primanje sakrmaneta djeci s posebnim potrebama zgrozila hrvatsku javnost.

 - Dragi brate u Kristu, znam da te nitko ne može prisiliti na ovo, čak ni biskup jer možeš reći pastoralni razlozi, a ja mu ne uskraćujem sakramente samo u drugo vrijeme..

Ali znaj brate, u Okrugu bivšoj župi imao sam prvopričesnika s težim oblikom autizma, njegovi krici i nekontrolirane geste tijekom obreda za mene su bile izraz i krik Božje ljubavi.

Znaj brate, Krist je umro i uskrsnuo i za te anđele i ljubi ih više nego mene i tebe…

Zato postani svjestan ako si njih unesrećio Kristovo srce si ranio…..

Volio bi da ti ovo prezentiraju fejs prijatelji ako su u blizini da znaš…

Ne znam je li sv. Pričest prošla, ako nije klekni ispred njih poljubi ih i neka budu pričešćeni u redovitom obredu, ako je prošla učini isto klekni pred njima poljubi ih jer su oni znak Božje ljubavi.

Nemoj misliti da si ponižen i pobijeđen, klekni u suzama pred njima, poljubi ih i ispričaj se iskreno obitelji, jer ćeš jedino tako Kristovo srce koje si ranio zacijeliti - napisao je don Matković i oduševio javnost.

U samo deset sati od objave na Facebooku dobio je 2500 lajkova, a njegov status podijeljen je 440 puta.

 

Komentara 18

DU
Deleted user
23:26 30.04.2017.

Ja kao los vjernik pun grijeha mogu rec da 100 dobrih svecenika nemogu popravit ono sos zezne.... a ova konjina od svecenika nije dostojna sluzbe i nauke Isusa... Sramota za cjelu Katolicku kuriju!ta jedan l

DU
Deleted user
23:33 30.04.2017.

ne razumijem da netko i u 21. stoljeću djecu šalje popovima u crkvu...

IC
ice12
04:07 01.05.2017.

Sudim po nasem zupniku te mi se cini da je ova halabuka bezpotrebna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije