Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI IZBORI

Šuica se ogradila od isticanja 10. travnja na skupu HDZ-a

hdz,milivoj špika,ruža tomašić,tomislav karamarko (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
10.04.2013.
u 21:53

Ruža Tomašić: Ne daj Bože da je '45. jer ne bi bili ovdje na skupu nego na Golom otoku

Kakve im sve "mine" mogu prirediti koalicijski partneri iz malih, marginalnih stranaka hadezeovci su se uvjerili večeras na predizbornom skupu za EU parlament u Globusu na Zagrebačkom velesajmu. BUZ-ovac Milivoj Špika, kandidat na HDZ-ovoj listi, naglasio je da se skup održava na "današnji dan 10. travnja" što je izazvalo spontani i poprilično velik pljesak brojnih okupljenih članova HDZ-a, a među njima je moralo biti i nešto BUZ-ovaca, ali i članova HSP-a dr. Ante Starčević.

Teško se oteti dojmu da pljesak nije imao veze sa značenjem tog datuma, tog je dana 1941. godine, naime, osnovana Nezavisna država Hrvatska.

U prvim redovima vodstvo HDZ-a, ali i preostali kandidati, na spomen 10. travnja, ali i na pljesak, vidno se uskomešalo i gestama pokazalo da je iznenađeno takvom retorikom. Dubravka Šuica, nositeljica HDZ-ove europske liste, u svom se govoru ogradila od 10. travnja i rekla da je za nju danas samo jedan običan dan, jedna obična srijeda. Brojni su hadezeovci nakon skupa komentirali kako je spominjanje 10. travnja bilo glupo, a Špika tvrdi da mu ni u primisli nije bila NDH.

Tomašić dobila najveći pljesak

- I da je bio 7. travnja ja bih naglasio datum, tj.dan na koji održavamo skup, nisam kriv što su me prekinuli pljeskom. Nije se Šuica imala od čega ograđivati - tvrdi Špika.

Drugi fenomen s HDZ-ova skupa je Ruža Tomašić, šefica HSP-a dr. A. Starčević i kandidatkinja za EU. Dobila je pljesak, štoviše ovacije i skandiranje, kakav na skupu nije dobio nijedan hadezeovac, pa ni šef stranke Karamarko. Obožavana Ruža ipak neće preuzeti HDZ, kako smo je u šali upitali, nego je najavila da se za 2,5 godine povlači iz politike i stranku ostavlja mladima. Spominjanje 10. travnja i za nju je glupo, a najgore joj je, kaže, kad negdje održi izvanredan skup i sve prođe za pet i onda netko uprska jer povode ustašku pjesmu.

- To mi je strašno! - tvrdi R. Tomašić koja je i sama iznenađena iskazanom količinom obožavanja.

Hadezeovci kažu kako su dobrim dijelom za snažne ovacije Ruži zaslužni njeni članovi koji su zauzeli strateške pozicije u dvorani na Velesajmu i skandirali. Karamarka pak ne zabrinjava što je šefica HSP-a AS dobila daleko veći pljesak od njega, a to tumači na način da je ona sada zbog svojih izjava, koje nisu shvaćene na pravi način, u ulozi žrtve.

- Objasnila je što je rekla, ali ipak je smijenjeno uredništvo Dnevnika 3 i opet ju se proziva – komentirao je Karamarko. Na HDZ-ovu skupu malo se čulo o europskim temama, dominiralo je pozivanje na Tuđmana, na Hrvatsku...

Medijska haranga

 - Opet će me optužiti da pričam o prošlosti,a oni koji u 22 sata prikazuju Sutjesku na televiziji jako su okrenuti budućnosti. Protiv HDZ-a vodi se medijska haranga, smeta im što nama srce zaigra kada čujemo Vilu Velebita i Ustani bane. Ovih dana nemojte čitati novine jer tko zna što ćete sve o sebi i HDZ-u do izbora pročitati – imao je potrebu Karamarko obračunati se s medijima.

Najavio je da će 14. travnja, na dan izbora za EU, pokazati da SDP nema što tražiti u srazu s HDZ-om na lokalnim izborima 19. svibnja. Kao i svi govornici, uvjerava da će HDZ uzeti 6 mandata od mogućih 12 u EU parlamentu. Ruža Tomašić zatražila je da "crveni više nikada ne dođu na vlast, a ne daj Bože da je '45. jer ne bi bili ovdje na skupu nego na Golom otoku".

>> Sve o izborima za europski parlament pratite i na našem specijalu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije