Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još neće u sudnicu

Sud državnom odvjetništvu vratio optužnicu protiv osječkih grobara

Osijek grobari
Davor Javorović/PIXSELL
19.06.2014.
u 12:31

S pokojnika su skidali zlatni nakit, stoji između ostaloga u optužnici, iz lubanja vadili zlatne zube koje su čupali čak i kliještima.

Osječki grobari još neće u sudnicu. Protiv njih 14 -ero Općinsko državno odvjetništvo prije više od pola godine podnijelo je optužnicu, a njihovi odvjetnici ukazali su na nejasnoće koje su se pojavile u ovom slučaju.

Optužno vijeće osječkog Općinskog suda sada je optužnicu vratilo ODO-u na doradu. U njoj se govori o točno neutvrđenom broju pokojnika, ne znaju se ni njihova imena, a nisu poznate ni grobnice u kojima je krađa izvršena kao niti koliko je puta to učinjeno. Traži se da se uklone nejasnoće na koje su u pritužbama ukazivali odvjetnici optuženih grobara, ali i iskaz ovlaštenog predstavnika UKOP-a te da se prilože  pravni akti ovog osječkog poduzeća kojim je regulirano primjerice čišćenje grobnica.

Kliještima čupali zlatne zube pokojnicima

Osječki grobari i nosači, njih 14, uhićeno je prošle veljače. S pokojnika su skidali zlatni nakit, stoji između ostaloga u optužnici, iz lubanja vadili zlatne zube koje su čupali čak i kliještima. Takav “plijen” su potom prodavali u zlatarnicama. Pojedini od njih tako su zaradili i 40.000 kuna.

“Operirali” su još od 1993. godine pa sve do siječnja prošle godine. Prijavili su ih zlatari, a istraga je trajala 11 mjeseci. Grobari i nosači osječkog UKOP-a odmah su ostali bez posla.  

>>Okrutnost: Nemilosrdni grobari krali i zlatne zube?

>>Grobari krali zlato s pokojnika još od 1993.!

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
12:41 20.06.2014.

Kad su zakoni tako "precizni" onda se i grobari mogu braniti kako se nitko od žrtava nije usprotivio kad su mu uzimali vrijednosti,

AA
aabbcc
13:16 19.06.2014.

..vadili zlatne zube koje su čupali čak i kliještima. ___ Pa i zubar čupa zube čak i kliještima a cime bi drugo ?

MD
mara-danda
00:59 20.06.2014.

izivljavaju se na sirotinji,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije