Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje se sakrio...

Stručnjak za kamuflažu: Možete li pronaći marinca u ovom videu?

Vojna kamuflaža
Foto: YouTube
24.02.2016.
u 08:48

– Individualne tehnike kamuflaže povećavaju šansu za preživljavanje na ratnom polju jer vas neprijatelj ne može vidjeti – rekao je Brent Dowing

Američki marinac Brent Downing stručnjak je za kamuflažu, a neke od trikova i savjeta za stapanje s okolinom objavio je i na svom YouTube profilu.

Brent je pokazao učinkovite tehnike kojima se koriste vojnici i to na različitim terenima. Upotrebljava se lišće i na sebi se ne nosi ništa sjajno ili ravno jer bi ih takve stvari odmah "izdale" u prirodnom okolišu.

Provjerava se i da je sa svom opremom lako rukovati jer previše kretnji povećava šanse da budu otkriveni. Vojnici koji u kamuflaži provode više vremena potiču cirkulaciju mičući prste na rukama i nogama i sporo se ljuljaju, dok um drže budnim pregledom tla.

– Individualne tehnike kamuflaže povećavaju šansu za preživljavanje na ratnom polju jer vas neprijatelj ne može vidjeti – rekao je Brent Downing.

Kako izgleda vojnička kamuflaža, pogledajte u priloženom videu!

 

>> Možete li u 10 sekundi pronaći leoparda na fotografiji?

>> Vidite li što se nalazi na fotografiji? 'Prošla sam točno pored njih'

Komentara 31

DU
Deleted user
09:43 24.02.2016.

Majstor kamuflaže tijekom Domovinskog rata bio je Zoki i Pupovac tu je a ne vidiš ga.

DU
Deleted user
11:32 24.02.2016.

Čim sam ga vidio odmah sam ga spazio

LE
leonidis500
13:08 24.02.2016.

Samo da mu mobitel ne zazvoni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije