Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi čovjek APN-a

Štromar najavio Žunićevu smjenu. Plenković: Neobična izjava i situacija

Predrag Štromar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.01.2020.
u 12:24

"Moramo provjeriti i provjeravamo proces te kontroliramo je li možda i netko drugi iz APN-a na takav način riješio stambeno pitanje. Procedure su u tijeku", naglasio je ministar graditeljstva.

Potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar potvrdio je u srijedu da će smijeniti v.d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), HDZ-ova Krešimira Žunića, istaknuvši da je to "gotova stvar".

Štromar je novinarima uoči sjednice užeg Vladinog kabineta potvrdio da je DORH-u predao sve dokumente vezane za Žunića koji je za samo 975 eura po četvornom metru lani kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a što je jučer objavio RTL-ov magazin Potraga.

Stan je kupio sa sinom, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina. Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove kako bi pomogla obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle rješavati svoje stambeno pitanje.

Sam Žunić koji, navodno, ima  još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, u svemu ne vidi problem već se RTL-u požalio kako ga je sram zbog toga "koliko nema".

"Sram me koliko nemam. Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita. Pa što će premijer mislit' o meni, majke ti, kakav je to sposoban čovjek koji sebi ne može pomoći", pitao se Žunić.

Štromar je, na upit je li DORH-u prijavio i svog stranačkog kolegu iz HNS-a, bivšeg direktora APN-a Slavka Čukelja, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor – istaknuo da to moraju provjeriti i provjeravaju.

"Moramo provjeriti i provjeravamo proces te kontroliramo je li možda i netko drugi iz APN-a na takav način sebi riješio svoje stambeno pitanje. Procedure su u tijeku", naglasio je ministar graditeljstva.

Najavio je da će smijeniti Žunića, istaknuvši da je to "gotova stvar". "To se ne smije tako raditi, to ne možemo tolerirati", poručio je Štromar.

Slučaj oko Žunića komentirao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekavši da je svašta vidio i doživio u politici, ali da takvo što nije nikada.

"Tu je svaki komentar suvišan. Svašta sam vidio i doživio u politici, ali to što sam vidio sinoć kad sam gledao prilog, nisam još nikada", kazao je Butković.

Kazao je i da mu je bilo neugodno što su članovi iste stranke.

Butković je rekao i da je spreman na sigurnosnu provjeru i za to je da se to vrati. "Ja sam rođen spreman. Ljudi koji idu na najodgovornije funkcije u državi trebali bi prolaziti sigurnosne provjere", smatra ministar prometa.

Nije konkretno odgovorio hoće li se kandidirati za potpredsjednika u timu Andreja Plenkovića, kratko poručivši: "Neka se raspišu izbori pa ćete sve znati".

Sam slučaj komentirao je i premijer Andrej Plenković koji je najavio da će razgovarati s resornim ministrom. 

– Neobična izjava i cijela ta situacija, imat ću razgovor s ministrom Štromarom, vidjet ću o čemu se radi i što ćemo poduzeti. Nisam imao informacije o tome... Ništa dobro nisam vidio u tome – rekao je Plenković, piše N1. 

 

Ključne riječi

Komentara 48

SJ
Sve je uzalud
12:15 29.01.2020.

.......neobična izjava ..............ali ne neuobičajena za HDZ-ocve..............

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
12:01 29.01.2020.

A divjak... kad ona odlazi? Može li sa sobom ponijeti i tablete i ketering za 64000 tisuće uhljeba..

SM
san.martino
12:23 29.01.2020.

Covik ne zna bi li se smijao ili plakao!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije