Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na pomolu nova afera

Prvi čovjek APN-a u Zadru kupio POS-ov stan: Pa mene je sram koliko nemam

POS Zadar
Foto: Dino Stanin/Pixsell
28.01.2020.
u 19:27

Krešimir Žunić i njegov sin kupili su stan u Zadru iz APN-ovog programa društveno poticane stanogradnje po cijeni od 975 eura po četvornom metru - državni stan koji se prodaje daleko ispod tržišne cijene

Za 975 eura po metru četvornom v.d. direktora Agencija za promet i posredovanje nekretninama (APN) Krešimir Žunić sa sinom Markom kupio je POS-ov stan u Zadru.

On je tada u ime APN-a sjedio u povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima.

Otkriveno je to u RTL-ovoj emisiji Potraga, a nakon što je to prijavljeno ministru graditeljstva Predragu Štromaru, Žunića je prijavio DORH-u.

No, iako ima 11 tisuća kuna plaću, još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi Lovro Kuščević, Žunić poručuje: 'sram me koliko nemam'.

– Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, a što će do kraja tjedna biti vidljivo i u mojoj imovinskoj kratici koja se upravo šalje Povjerenstvu za sukob interesa, jer kako sam se našao na ovoj funkciji kao vršitelj dužnosti direktora do sada je nisam poslao, ali sam poslao upit da li kao vršitelj dužnosti šaljem karticu ili ne. Odgovor sam zaprimio u petak i do kraja tjedna ću prijaviti na moju sramotu jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana – rekao je Krešimir Žunić, HDZ-ov v.d. direktora APN-a.

Krešimir Žunić i njegov sin kupili su stan u Zadru iz APN-ovog programa društveno poticane stanogradnje po cijeni od 975 eura po četvornom metru - državni stan koji se prodaje daleko ispod tržišne cijene.

– Po zakonu propisanoj proceduri moj sin iz prvog braka, Marko Žunić, se javio za taj natječaj i zadovoljio po mišljenju peteročlanog Povjerenstva osnovanog od strane Agencije – rekao je.

Na pitanje što je on tada bio u APN-u odgovorio je:

– Ja sam u tom trenutku bio onaj koji nije ovlašten za prodaju nekretnine, nisam bio direktor. Da, bio sam zamjenik direktora APN-a, iz redova HDZ-a, odnosno kod nas su političke sve tri funkcije, drugim riječima nije bilo ni teoretske mogućnosti da utječem na ishod kupoprodaje – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 84

HE
herojulice
20:07 28.01.2020.

Budimo realni. To su stanovi koje tatice i mamice koji imaju novce i položaj kupuju svojim sinčićima da ih poguraju u životu. Onaj tko radi za 4000 kn ne može dobiti kredit ni za takav stan.

Avatar NO_KOMENT
NO_KOMENT
20:12 28.01.2020.

Kra De Ze je stranka u kojoj nema ni stida ni srama. Hoće li sada ovaj stan biti vraćen u državno vlasništvo !? Čisto sumljam. Hoće li se ovome lopovu što dogoditi - neće ! Jer ovo je Hrvatska !

AN
AnkaAnka
20:09 28.01.2020.

Ima on privatnu firmu Orca grupa i drzavim tijelima iznajmljuje samoposlužne aparate. I uređuje državne prostore. Stvarno čovjek nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije