Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'račun ugašen'

Stranica 'Škole za život' pala, Ministarstvo ne zna zašto. Divjak: 'Žalosno je sve ovo'

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Screenshot
1/3
31.01.2021.
u 15:28

Ne znam zašto je stranica pala, moramo to provjeriti u ponedjeljak. Mogu potvrditi da je ministarstvo domenu www.skolazazivot.hr platilo do rujna 2021. i nema nikakvog razloga za rušenje stranice. Također mogu reći da ništa od materijala, videolekcija i ostalog, sigurno nije izgubljeno - kazao je u telefonskom razgovoru Božo Pavičin

Bivša ministrica Blaženka Divjak na svom je Facebooku upitala zašto je ugašena mrežna stranica Škole za život. Naime, klikom na istu, kaže kako je "račun ugašen". 

"Ugašena mrežna stranica www.skolazazivot.hr. Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri.

Mrežna stranica Škole za život napravljena je uz financiranje iz EU fondova (ESF) i sadrži brojne resurse od novih kurikuluma, webinara za edukacije, tisuće online videolekcija za sve predmete, primjere kako učiti online uz opise alata, materijale za edukaciju nastavnika, dokumente o vrednovanju Škole za život itd. Dostupna je bila u hrvatskoj i engleskoj inačici. Zašto je MZO odlučio da treba ugasiti mrežnu stranicu? Novac? Teško, jer je financiranje osigurano iz EU fondova kako za izradu tako i za održavanje (ESF projekti CKR I i CKR II). Neznanje? Budući da projekt preko kojeg je izrađena još traje, postoji obaveza da se mrežna stranica drži još barem 5 godina. Nemar? Brisanje svega što bi ukazivalo na to da se radilo?", napisala je Divjak. 

Ugašena mrežna stranica www.skolazazivot.hr Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri. Mrežna stranica Škole za...

Objavljuje Blaženka DivjakNedjelja, 31. siječnja 2021.

No, Ministarstvo na to nema odgovor.

- Ne znam zašto je stranica pala, moramo to provjeriti u ponedjeljak. Mogu potvrditi da je ministarstvo domenu www.skolazazivot.hr platilo do rujna 2021. i nema nikakvog razloga za rušenje stranice. Također mogu reći da ništa od materijala, videolekcija i ostalog, sigurno nije izgubljeno - kazao je  Božo Pavičin, savjetnik ministra Radovana Fuchsa za 24 sata. 

Na dodatan upit Blaženki Divjak koji je uputio 24 sata, ona kaže kako ne zna što se događa. 

- Čini se da nisu sve aktivnosti provođene sukladno planu, jer ne vidim da su vidljivi rezultati. Pripremili smo i projekt CKR II u kojem je također osigurano financiranje mrežne stranice. Firma koja održava mrežne stranice Škole za život je dobivena prema pravilima ESF-a u skladu s pravilima javne nabave i s njom je potpisan ugovor. Ne čini se vjerojatno da je usluga plaćena, a stranica ugašena. Što se domene tiče ona je kod Carneta rezervirana do 4.rujna 2021. uz mogućnost besplatnog produženja. Što se tiče rokova čuvanja svega o projektu CKR tiče, to je pet godina od završnog plaćanja, pa i stranica treba biti aktivna (iako se ne treba dograđivati). Žalosno je sve ovo jer na mrežnoj stranici "Škole za život" bilo izuzetno puno korisnog materijala. Nadam se da će se to riješiti - kazala je. 

Komentara 5

MK
MKinkognito60
21:26 31.01.2021.

Onaj tko je n.eznalica kako funkcionira splet ili tko nije dobronamjeran može reagirati kao što je reagirala bivša ministrica. Pošto znam kako ima mogućnost provjeriti što bi moglo biti, prije ljutnje na državu zbog gašenja stranice vjerujem kako nije dobronamjerna. Pad jednog DNS servera može dovesti do ne dostupnosti preko imena u ovom slučaju skolazazivot.hr do adrese stranice. Nije bila jedina stranica iz hr domene koja danas nije bila dostupna. Ali evo sada joj je dostupna ali dostune su i druge stranice. Gospođo D.ivjak manje ž.uči pa će te biti manje nejevolje.

K1
Kalimero_12
21:18 31.01.2021.

Sa ovom sramotom od ministrice unazadilo se zaostalo obrazovanje naše djece. glavno da su je mediji i novinari kao glupača findak podupirali

Avatar kotacic99
kotacic99
22:13 31.01.2021.

Domena radi, treba samo upisati ispravnu adresu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije