Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Lovrić:

'Ako situacija bude povoljna od 8. veljače u školu idu svi srednjoškolci'

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
29.01.2021.
u 08:20

Dodao je kako su prvo u škole krenuli učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti, a od ponedjeljka se vraćaju ostali učenici osnovnih škola

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić u emisiji 'U mreži prvog' HRT-a rekao je kako su se u sustavu obrazovanja postepeno popuštale mjere, jer su se u protekla dva tjedna učenici postupno vraćali u škole.

Dodao je kako su prvo u škole krenuli učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti, a od ponedjeljka se vraćaju ostali učenici osnovnih škola. Naglasio je ako sve bude razvijalo epidemiološki povoljno od 8. veljače u škole bi se vratili i učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković predstavio je na Vladi blago popuštanje epidemioloških mjera u dva segmenta - školstvu i sportu te istaknuo kako je situacija i dalje povoljna u odnosu na onu od prije nekoliko tjedana, ali oprez je i dalje potreban.

Jedan segment se odnosi na osnovnu školu, odnosno na mogućnost da učenici od 5. do 8. razreda krenu u školu, a drugi se odnosi na dopuštanje većeg broja sportskih aktivnosti, osobito onih koje se odvijaju vani na zraku, ali i nekih individualnih sportskih aktivnosti. Mjere će revidirati sredinom veljače, ovisno o razvoju epidemiološke situacije.

Komentara 1

VI
viviann
08:50 29.01.2021.

Dobro, ovi kao da zive odsjeceni od svijeta i nemaju pojma sto se događa okolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije