Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMIRIVANJE SITUACIJE

Nastavlja se pozitivan trend u Međimurju, svi osnovnoškolci se vraćaju u klupe

Šibenik: Učenici nižih razreda krenuli u školu, ostali idu online
Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.01.2021.
u 13:44

U 24 sata od 126 testiranih osoba evidentirano je 16 pozitivnih slučajeva

Epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji i dalje se smiruje, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec. U 24 sata od 126 testiranih osoba evidentirano je 16 pozitivnih slučajeva.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koja se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o dva pozitivna slučaja, a epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali COVID-19 kod još četiri osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 270.

Nakon obavljenih konzultacija s epidemiološkom službom i ravnateljima škola, odlučeno je da će se od ponedjeljka u školske klupe vratiti svi učenici osnovnih škola, dok će se nastava u srednjim školama nastaviti odvijati online, osim za učenike završnih razreda (maturante).

U protekla 24 sata nema preminulih osoba. Sedmodnevna incidencija iznosi 166, a 14-dnevna 347. Od 3. prosinca 2020. godine u Međimurskoj županiji bilježi silaznu putanja, rekao je župan Matija Posavec i dodao da to budi optimizam, no još uvijek treba biti oprezni i pridržavati se svih epidemioloških preporuka.

 

>> VIDEO Branka Aničić, prva cijepljena u Hrvatskoj, primila je drugu dozu: "Već vidim susret s obitelji"

Komentara 1

RI
ribar110
15:55 28.01.2021.

Evo i oni se počeli kupat. Ili ruke prati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije