Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Stranci moraju potpisati da prihvaćaju zabranu nošenja burki

Nadine Morano
AFP PHOTO
08.02.2010.
u 08:18

Francuska ministrica za obitelj Nadine Morano rekla je da se u već postojeći ugovor o integraciji trebaju dodati klauzule "zabranjena burka" kao i odredba o zabrani "genitalnog sakaćenja žena".

Stranci koji dolaze živjeti i raditi u Francusku trebaju potpisati ugovor prema kojemu prihvaćaju zabranu nošenja pokrivala za lice, izjavila je ministrica za obitelj Nadine Morano. Istaknula je da se u već postojeći ugovor o integraciji, koji je na snazi od 2007. godine, trebaju dodati klauzule "zabranjena burka" kao i odredba o zabrani "genitalnog sakaćenja žena".

Francuska vlada trenutačno radi na nacrtu zakona kojim će se zabraniti nošenje rubaca koje pokrivaju lice nakon što je parlament prošlog mjeseca zatražio da se u javnom prijevozu, školama, bolnicama i vladinim uredima zabrani nošenje burke.

Morano je rekla da se u aktualnom ugovoru navodi da su prisilni brakovi kao i poligamija zabranjeni u Francuskoj jer je "jednakost žena i muškaraca fundamentalni princip francuskog društva".

Morano će ove izmjene ugovora predložiti na konferenciji koju je francuska vlada sazvala u vezi s tromjesečnom debatom o nacionalnom identitetu koja je otkrila strahove od imigracije i islama.

Predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je da burka nije dobrodošla u Francuskoj i da podržava zakon o zabrani toga odjevnog predmeta, iako je upozorio na opasnost od stigmatizacije muslimana.

Ključne riječi

Komentara 80

OB
-obrisani-
10:59 08.02.2010.

BW Ako se sjećaš jedne teme unatrag par tjedana, imao si priliku pročitati potvrdu na VL: http://www.vecernji.hr/vijesti/morh-obrambena-sposobnost-hrvatske-nije-ugrozena-clanak-92406

OB
-obrisani-
12:15 08.02.2010.

Ljudske slobode i prava nacelo triba ukinut. Samo kasno su se sitili Gospoda u EU pa tako i Francuskoj, da im se ekipa zelenih razmnozila masu, i da su prognoze crne... Francuska bi sa 30-tak godina tribala imati vise od polovice Muslimanskog zivlja... Jebi ga, kasno je sad potezat rucnu....

OR
orisis
11:42 08.02.2010.

dugo im je trebalo da se probude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije