Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog "meditacije

Stranački kolege smijenili šefa matuljskoga HDZ-a

autotrolej01
Goran Kovačić/PIXSELL
25.05.2010.
u 23:30

Samozatajni inženjer građevinarstva želio je postati općinski načelnik, ali ga je “kontemplacija”, čini se, predaleko odvela.

 

Na hitnoj telefonskoj sjednici županijskoga HDZ-a, koja se održala u ponedjeljak, Davor Kalčić, dojučerašnji čelni čovjek matuljskoga HDZ-a, smijenjen je s te dužnosti. Razlog takve hitre stranačke reakcije incident je koji se dogodio tijekom vožnje u prigradskom autobusu, kada je D. Kalčić, kako on tumači, krateći vrijeme meditacijom sasvim slučajno dotaknuo grudi studentice Aleksandre Milanović.

Majka ne vjeruje

Djevojka ga je, pak, tvrdeći da se pipkanje nije dogodilo slučajno, pljusnula, na što joj je on uzvratio istom mjerom. Djevojka je taj incident prijavila policiji, a sada je na potezu i Državno odvjetništvo. Tako je Davora Kalčića meditacija ipak predaleko odvela. Njegova majka Milica Kalčić ne vjeruje da je takvo što moguće.

– Da je kriv, rekla bih – kriv je, a ovako ne mogu – kratko je komentirala i dodala kako je njezin sin trenutačno u Zagrebu. Ovaj, po mnogima, samozatajni, neoženjeni 43-godišnji inženjer građevinarstva, koji živi u Lipi, dosad je u javnosti istupao samo kroz stranačko djelovanje. Prošle je godine bio kandidat koalicije HDZ-HDS-HSS za načelnika Općine Matulji. U svome se predizbornom nastupu predstavljao kao onaj koji zna, koji rješava, sigurno i pouzdano! Pod sloganom “Za Matulji u Europi!”, kao potencijalni načelnik tada je u svom programu nudio dojmljiv plan lokalnoga razvoja općine. Sada mu prijeti isključenje iz stranke, a izvjesna je, zbog njegova ponašanja, i kazna suda časti.

Pjesničke vode

 Kalčić je prije nekoliko godina bio velika podrška stanovnicima Šapjana kada su ustali protiv tvrtke Ecooperativa, koja je bivšu mjesnu tvornicu četaka koristila za odlaganje opasnog otpada. Zaposlen je u Hrvatskim vodama. No, manje je poznato da je Kalčić i pjesnička duša. Zbirka poezije “Skriveni korijeni” zajednički je uradak upravo Davora Kalčića i Lidije Perkov, u kojoj pišu o iskustvima odrastanja i traganju za zrelošću. Neki od političkih suradnika, koji ga smatraju pouzdanim i odgovornim, ne žele donositi sud dok se cijeli slučaj ne rasvijetli. 

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mica1111
06:44 26.05.2010.

...gluposti...što od ovoga raditi incident...,ako ju je i pipnuo,dobio je šamarčinu i bog...baš da je mjesto u autobusu za pipkanje...,a studentica nervozna i odmah oko njezinih sisa bruje svi portali... ...draga moja koliko ćeš ti još pipkanja morat pretrpit u životu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije