Naslovnica Vijesti Hrvatska

Štrajk u 3. maju prekinut, radnici na radnim mjestima, no materijala za rad nema

Štrajkaški odbor 3. maja stavio je u petak štrajk u mirovanje i odgodio najavljeni prosvjed nakon što su radnici dobili plaće za srpanj
03. rujna 2018. u 09:16 4 komentara 440 prikaza
Rijeka: Radnici 3. maja blokirali ulaz u brodogradilište
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Radnici riječkog Brodogradilišta 3. maj danas su došli na svoja radna mjesta, a Štrajkaški odbor odlučio je da se štrajk, koji je u petak stavljen u mirovanje, prekida, izjavio je predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

SAŠA NOVAKOVIĆ Uljanikovci, dođite raditi u Međimurje, majstori zarade i 10 tisuća kuna

Dodao je da pravog posla u brodogradilištu nema jer i dalje nema materijala za nastavak proizvodnje te da se rade manji poslovi koje je sada moguće obavljati.

Pogledajte prosvjed radnika Uljanika i 3. maja:

[video: 26421 / Prosvjed radnika Uljanika i 3. Maja]

Predsjednik Štrajkaškog odbora Todorović najavio je da će se i danas sastati krizni stožer za 3. maj. Jer, ističe, problemi u 3. maju nisu riješeni, treba osigurati da se račun 3. maja ponovno ne blokira i nabaviti materijal za rad.  

Štrajkaški odbor 3. maja stavio je u petak štrajk u mirovanje i odgodio najavljeni prosvjed nakon što su radnici dobili plaće za srpanj. Dopustili su Strojogradnji diesel, koja u prostoru brodogradilišta posluje u okviru Uljanik grupe, da nastavi radove i isporuči dizalicu, zbog koje su u petak bili blokirali izlaze iz brodogradilišta 3. maj.

3. maj ODLAZAK U INOZEMSTVO Plaća 2 500 eura, a počinje se odmah? Pogledajte što sve Nijemci nude radnicima 3. maja

U petak  je održana prva sjednica kriznog stožera za 3. maj, koji  podupire Štrajkaški odbor 3. maja u zahtjevima za isplatu plaća, povrat svih pozajmica koje je 3. maj dao pulskom Uljaniku, za nabavku materijala i normaliziranje proizvodnog procesa i financijskog poslovanja te izdvajanje riječkog brodogradilišta 3. maja iz Uljanik grupe.

Predsjednik Kriznog stožera odbora Predrag Knežević najavio da će najprije zatražiti izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora (NO) i sastanak s predstavnicima Uljanik grupe.

Član Štrajkaškog odbora i glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju Juraj Šoljić potom je, kao predstavnik radnika u NO, drugi put zatražio sazivanje hitne sjednice NO.

Štrajk NASTAVAK ŠTRAJKA Štrajkaški odbor 3. maja: Ne bude li plaća, u ponedjeljak prosvjed u Rijeci

„Ponovit ću svoj zahtjev za sazivanjem hitne sjednice NO društva te molim da se sukladno Poslovniku o radu  hitno sazove sjednica NO na kojoj bismo analizirali stanje u 3.maju, zaposlenost, dugovanja i donijeli zaključke o daljnjim smjernicama rada. Najprije treba prihvatiti činjenice da je direktor vratio mandat te imenovati novu upravu – i to kriznu, bez obzira na sadašnji vakuum u Uljaniku“, naveo je Šoljić u zahtjevu.. 

Rekao je kako 3. maj nema vremena čekati da se vlasnik ili sad već bivša uprava Uljanika sjeti 3. maja i njegovih 1326 zaposlenika.

Uljanik Tko su vlasnici Uljanika? Mali vlasnici drže 46% , država 25,5%, a Adris 12,4% Uljanika

„Podsjetit ću da u trenutku kad društvo bilježi gubitak preko 151 milijuna kuna, kad imamo rezervaciju 133 milijuna kuna, i nekakvih obaveza prema povezanim društvima preko 118 milijuna kuna, uz dug dobavljačima viši od 159 milijuna kuna, dosadašnju Upravu smatram odgovornom za sadašnje stanje“, naveo je Šoljić dodavši da će takvim poslovanjem 3. maj na kraju godine ostvariti golemi gubitak.  

Šoljić je poručio da 3. maj  nema vremena, da se gomilaju novi gubici, a neizvjesnost je sve veća.“

Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

 • than:

  A zašto da i rade kada im je Plenki već unaprijed rekao da im je osigurana i slijedeća plaća ? Radio, ne radio, svira radio.

 • Aartur:

  Plaća ide, posla nema - u 3.maj može svako da drema

 • Avatar lunar777
  lunar777:

  Svakako je bolje da ne rade jer proizvode gubitke. Možda još taj broj neki završiti koji je na doku, ako se isplati... no svakako restruktuiranje s preustrojem slijedi, nazovimo to pravim imenom - stečaj.