Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA

Beroš: Devet novooboljelih od korone, ukupno 315 zaraženih

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
23.03.2020.
u 16:30

Vrši se 2757 testiranja. Pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih nema, a petero je na respiratoru - kazao je Beroš.

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije obznanio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

- Imamo devet potvrđenih novooboljelih te ukupno 315 zaraženih. Vrši se 2757 testiranja. Pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih nema, a petero je na respiratoru - kazao je ministar zdravstva Vili Beroš te se osvrnuo i na slučaj u Daruvarskim toplicama rekavši da je smjena direktorice potpuno opravdana.

- U Daruvarskim toplicama nema pozitivnih, župan Bajs je smijenio ravnateljicu - kazao je Beroš o događaju na kojem se okupilo više ljudi.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je policija spremna za provođenje nove mjere koja se odnosi na zabranu putovanja iz grada u grad.

- Večeras u ponoć počinje ta mjera. Pozivam sve, i pravne osobe i civilne stožere, da budu racionalni. Ako ne želite da se zaustave gospodarske aktivnosti budite racionalne. Dajte dozvole da se posao može obavljati uz minimalan broj ljudi - kazao je Božinović. 

Video - Kako izgleda testiranje na koronavirus?

 

Komentirao je i problem beskućnika.

- To je pitanje za lokalne stožere civilne zaštite, mi smo humano društvo, vodimo brigu o svakom čovjeku, vodit ćemo brigu o onima koji su najhendikepiraniji u ovoj situaciji - rekao je Božinović te dodao:

- Borimo se s posljedicama potresa. Danas je bio još jedan malo jači potres, imao je 3,3 po Richteru. U studentskom domu Cvjetno naselje zbrinuto je 111 osoba - kazao je ministar i zahvalio se vatrogascima.

- Zahvalio bih se svim vatrogascima, ima dosta požara diljem zemlje, oni se požrtvovno nose s tom situacijom - rekao je Božinović.

Spomenuo je i druženje nakon radne akcije koje je organizirao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zajedno sa sinom Darijem Žinićem koji je smijenjen.

- Mogu pozdraviti odluku gradonačelnika Gline kojom je smijenio svog zamjenika, koji je po funkciji bio načelnik Stožera civilne zaštite za Glinu - rekao je Božinović.

Dodajmo kako je poslijepodne održan i sastanak državnog vrha nakon kojeg je ministar Davor Božinović najavio kako se ide prema sve strožim mjerama za kretanje.

– Veći dio sastanka posvetili smo problemu broj 1, ne samo u Hrvatskoj, Europi nego i svijetu. Razmatrali smo sve što će se u buduće vrijeme morati raditi i organizirati kako bi se usporilo širenje zaraze – rekao je ministar Božinović te dodao:

- Idemo prema sve strožim mjerama kretanja, do toga da će se moći kretati samo oni koji trebaju obavljati posao kako život ne bi stao. Ali to ne znači sve službe, već više idemo prema onima koje su nužne i čiji izlazak je nužno potreban  - pojasnio je Božinović.

Video - Na parkiralištu KB Dubrava Hrvatska vojska montirala mobilnu bolnicu za oboljele od koronavirusa

Komentara 60

Avatar bambin@
bambin@
15:56 23.03.2020.

Zanima me ovaj broj testiranih uzoraka. Iskreno se nadam da to nije broj testiranih od pocetka epidemije, jer ako je naje....smo 😱

Avatar NasaPosla
NasaPosla
16:26 23.03.2020.

Rast 23%, u odnosu na jučer u 16 sati. Dajmo sve od sebe da smanjimo taj rast, što je više moguće.

DU
Deleted user
18:22 23.03.2020.

Gdje su sad oni sto su kenjkali kako je to obicna gripa? Sta je sad? Guza gace zvace? Usrali ste se i sutite? Strucnjaci... Nitko od nas pojma nema kakav je to virus zapravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije