Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD TEMPERATURE

Stiže hladni val s Arktika: Severe Weather najavio osjetno zahlađenje

severe-weather.eu
03.05.2019.
u 17:01

Hladna masa zraka koja stiže s Arktika zahvatit će ovog vikenda veći dio Europe.

Tijekom nadolazećeg vikenda veći dio Europe zahvatit će val posebno hladanog arktičkog zraka koji će se zadržati sve do srijede.

Hladna masa arktičkog zraka pogodit će ovog vikenda veći dio Europe, javlja Severe Weather Europe. Potencijalno opasan obrazac bit će uspostavljen diljem Europe sa snažnim gornjim dijelom iznad Arktičke regije i Atlantskog oceana, što će rezultirati snažnim meridionalnim strujanjem jako hladnog arktičkog zraka na jugu preko zapadne i središnje Europe.

 

Temperature će od 3. pa sve do 7. svibnja biti dosta niže nego što je to uobičajeno za ovo doba godine. Postoji i veliki rizik od jutarnjeg mraza u dijelovima istočne, središnje i zapadne Europe te Balkanskog poluotoka od nedjelje pa sve do srijede.

Postoji mogućnost da će na nekim područjima pasti snijeg, s obzirom na to da će se arktička masa proširiti preko Alpa prema sjevernom Mediteranu i sjevernom Balkanskom poluotoku uz jaku površinsku hladnu frontu.

DHMZ je za sutra najavio umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, osobito na jugu Dalmacije gdje je velika vjerojatnost za obilnu oborinu. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura iznosit će od 7 do 12 stupnjeva, a na Jadranu i do 15.

Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 13 i 17, u Slavoniji i do 20 °C.

Komentara 15

Avatar Idler 3
Idler 3
18:07 03.05.2019.

Prosil bi stručno pojašnjenje (neneke Wiki odgovore) di je taj Balkanski poluotok ???

Avatar rubinet
rubinet
21:34 03.05.2019.

Kako će biti u Hrvatskoj? Za balkan me nije briga..

DO
domxerex
00:49 04.05.2019.

Dakle ovo je već postalo smješno. Već sam shvatio da smiješ pljuvati po HDZ-u,Tuđ,manu Kolindi, Plenkoviću, Beri i još nekima. Nešto manje po SDP-u i HNS-u ali bez prostota i poredbi sa životinjskim svjetom Nikako ne smiješ u negativnom kontekstu spomenuti el-prezidentea meesiiića i jooosipooovića. Opasno ih je čak navesti u ispravnom obliku jer odmah privučeš pažnju - šta ti diraš u njih. Ali da se neki osjećaju tako pogođenima jer napišeš im da su manime maze je.r kmeče za snijeg i podsjetiš ih da je snijeg nekada ranije znao pasti za prvi maj i podsjetiš ih na sniježnu gospu i dobiješ žuti. Za čega žuti - za gospu, za mamine maze ili za kmečanje. Definitivno postoji cenzura u novinama ali ju ne provodi Plenki i političari nego urednici i novinari. Smješno i jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije