Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stan je prodao prije 15 godina, no od banke i dalje prima opomene

Odmah sam nazvao banku u Zagrebu, gdje su mi kazali da tu opomenu zanemarim i bacim u smeće, rekao je Kudro.
10. studenoga 2018. u 19:23 9 komentara 6082 prikaza
stan
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Osječanin Daniel Kudro prije 15 godina prodao je stan u Osijeku, no posljednje dvije godine od Addiko banke dobiva opomene za dug po kreditu koji u toj banci ima kupac nekadašnjeg Kudrina stana. I to sve iako sa stanom više nema nikakve veze.

Zagreb: Zgrade namijenjene znanstvenim novacima uklete zgrade Nemar države! Propadaju 122 stana jer se ministarstva svađaju sedam godina

- Kada sam prvi put dobio opomenu, bio sam šokiran. Odmah sam nazvao banku u Zagrebu, gdje su mi kazali da tu opomenu zanemarim i bacim u smeće. Ali opomene od tada dobivam stalno - rekao je Kudro za Glas Slavonije.

Dodaje kako zna da banci ništa ne duguje i da ga to jako uzrujava. Stan je prodao 12. srpnja 2003. godine.

Ugovoreni kupoprodajni iznos za stan kupac je Kudri isplatio kreditom Slavonske banke i praktično su ispunjene sve odredbe tog kupoprodajnog ugovora. Posrednik u kupoprodaji bila je ugledna osječka tvrtka Ljubek d.o.o., iz koje je, odnosno iz agencije Nekretnine Matijević, njezin direktor Marijan Matijević potvrdio tu priču, kazavši kako je Kudro očito žrtva birokratske pogreške, piše Glas Slavonije.

Slavonska banka, čiji je danas sljednik Addiko banka, kao instrument osiguranja umjesto hipoteke primijenila još strožu fiduciju koja podrazumijeva da se banka uknjižava kao privremeni vlasnik nekretnine sve dok kupac ne otplati kredit.

JAL IZA HUMORA Znate li koliko je teško danas naći stan? Duhoviti oglas otkriva očajnu situaciju podstanara

- Međutim, prodavatelj stana Daniel Kudro trebao je biti fiducijski dužnik samo dok ne izda tabularnu ispravu na osnovi koje je fiducijarni vlasnik, odnosno banka, uknjižio svoje vlasništvo - kazao je Matijeviće za Glas Slavonije.

Iz Addiko banke odgovorili su kako ne smiju komentirati poslovne odnose s klijentima, no općenito mogu reći da 'upis fiducijarnog dužnika, koji je u ovom slučaju prodavatelj, nije uobičajeni proces prilikom zasnivanja odnosno odobrenja kredita'.

Pogledajte i video: Stanar ili podstanar? Evo što kažu stručnjaci

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • vorda400:

    Ta ekipa iz adico banke je zbilja posebna nisam znao da su već usavršili robote pogotovo ekipa koja radi na reklamacijama

  • kordunmoj75:

    Tako to ide,kad nam je u drzavi prresjednik konobarica,premijer anemicar,partizanski spomenici napadaju i prebijaju noge slucajnim prolaznicima,nemocne zene koje nemaju mirovinu niti drugi prihoda,za 100 kuna duga HEP-u,idu u apsanu,gdje se najveci europski pljackasi drzave,hrane u zatvoru,bolje nego moji susjedi ... prikaži još! na Kordunu....pa moj Kudro to je normalno da ces dok si ziv u ovoj vukohebine,da placas,i ti i onaj sto je to od tebe kupijo prije 15 godina,tako da pakuje se i pravac Irska,promjeni identitet,ili izvris siucid.

  • rightside:

    tamo vladaju "najbolji osjecki suci" pa i nije cudo,,))))))