Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE SMANJITI GUŽVE

Štampar uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus: Evo koje novosti očekuju građane

Zagreb: Testiranje na COVID-19 u Domu zdravlja-Zapad u Prilazu baruna Filipovića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
23.10.2020.
u 21:21

Zavod zahvaljuje na razumijevanju i podsjeća građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku - jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja koronavirusa, navode u priopćenju.

NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ od ponedjeljka uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike

Kako navode u priopćenju, narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat će se isključivo putem online platforme, kojoj se može pristupiti na mrežnoj stranici Zavoda, www.stampar.hr ili izravno na https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar. 

Navode kako će na online platformi građani moći odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati dok će se nedjeljom i blagdanima testiranje odvijati u vremenu od 8 do 10 sati.  

Nadalje, Zavod će svakodnevno dodijeliti 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građani se mole da koriste online model plaćanja i da unaprijed ispune obrazac s podacima kako bismo ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja. Ukoliko su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u COVID ambulantama pri domovima zdravlja na sljedećim lokacijama:

  • Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11,
  • Dom zdravlja Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
  • Dom zdravlja Zagreb - Istok, Grižanska 4. 

Iz Zavoda mole poslovne korisnike da termine testiranja i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte covidtest@stampar.hr. Ujedno, Zavod zahvaljuje na razumijevanju i podsjeća građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku - jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja koronavirusa, navode u priopćenju. 

VIDEO: Epidemiolog Branko Kolarić o rekordnim brojkama novozaraženih

Komentara 3

AD
admzaq
21:37 23.10.2020.

Pa to je super. 500, a ostali pojačano u domove zdravlja pa neka tamo šire zarazu. Ili da odustanu, što je još bolje. Neće ući u statistiku...

Avatar drug Joža
drug Joža
21:34 23.10.2020.

"Dom zdravlja Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22. - Dom zdravlja centar - a u Novom Zagrebu je, presmiješno.

Avatar JPlesi
JPlesi
04:39 24.10.2020.

dokle ćete ljude ovako farbati i strašiti ...ili čekate totalni slom svih nas kad više nikome niti do života neće biti a kaj onda...kome ćete onda tupiti kad će svakoga zaboliti ona stvar i biti svima sve jedno kaj sa njime bude...kad mi starije generacije ostavimo sve mladima koji ne znaju niti jesti još prav a gdje nekaj drugo ...kaj onda koga čete uzeti za roba kad niti od mladih nema ništa niti ćete imati kaj....osim ako ih mislite cjepivima pretvoriti u čudovišta kojima ćete manipulirati svijet i svijetom....je li to tražite..??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije