Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Vugrin: 'Situacija je alarmantna, čak i opasna'

Jedna osoba pozitivna je na koronavirus u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
23.10.2020.
u 17:28

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić rekao je kako mogu primiti još desetak bolesnika

Situaciju nikako ne možemo nazvati zadovoljavajućom, naprotiv, nazvao bih ju zabrinjavajućom, alarmantnom, čak i opasnom - rekao je šef Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin, podsjetivši da je u toj županiji zabilježeno 116 slučajeva zaraze koronavirusom na 389 testirani. Dakle, čak je 30 posto svih uzoraka pozitivno.

Sve je učestalija pojavnost virusa i u zdravstvenom sustavu, s naglaskom na bolnički sustav, u odgojno-obrazovnom sustavu, gospodarstvu... Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 811 slučajeva, a gotovo 50 posto u posljednjih sedam dana. U Općoj bolnici Varaždin gotovo da nema odjela u kojem netko od djelatnika nije pozitivan. 

>> VIDEO Epidemiolog Branko Kolarić o rekordnim brojkama novozaraženih

- Prvi put nam se javljaju i pacijenti koji su kod ulaska u bolnicu bili negativni. Postupamo sukladno smjernicama HZJZ-a koje smo dodatno postrožili, pa sve pacijente koje primamo u bolnicu smo prethodno testirali. Naravno, hitni pacijenti se moraju primiti, stoga smo i organizirali tzv. tranzicijske odjele, no pokazalo se da čak i nakon 24, 48 i više sati pacijenti mogu postati pozitivni. Tu prijeti velika opasnost za zdravstveno osoblje. Na današnji dan imamo 30 pozitivnih djelatnika i 51 jednog djelatnika u samoizolaciji, znači koronavirus je iz stroja izbacio 81 djelatnika. To je 4,5 posto ukupnog broja zaposlenih. S takvim naglo smanjenim brojem zdravstvenih djelatnika ne možemo raditi u punom opsegu - rekao je ravnatelj Nenad Kudelić

 

 

Komentara 2

JZ
jzadra17
21:10 24.10.2020.

Bilo je evidentno i znalo se da će ova brojka od 2000 brzo doći a ništa se konkretno nije poduzelo nego je stožer išao nekom linijom nezamjeranja neodgovornoj rulji na štetu odgovornih građana.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:52 23.10.2020.

dr.toni javi se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije