Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERSKI E-MAIL

Srpska pravoslavna crkva vjernicima nudi e-mail

14.05.2009.
u 09:25

Dok se mnoge katoličke biskupije u Hrvatskoj muče s izradom internetskih stranica (primjerice, poput Zagrebačke nadbiskupije, koja još nema svoj web!), Srpska pravoslavna crkva otišla je korak dalje i svojim vjernicima ponudila "kupovinu web-officea", tj. registraciju domena s nazivom crkve u e-mail adresi.

"Korištenjem domena za e-mail ime "ime@spcportal.org" identificirate se s vašom vjerom i crkvom", poručuje službeni portal SPC-a u svojoj "posebnoj ponudi".

Dakako, registracija SPC-domene nije besplatna, nego stoji gotovo 100 dolara godišnje.
"Vaša uplata od samo 99 dolara godišnje (8,25 dolara mjesečno), od čega 25 posto ostaje Srpskoj pravoslavnoj crkvi, je istodobno donacija koju Crkva koristi za obnavljanje manastira, izgradnju novih crkvi itd.", tumače u SPC-u, dodajući kako za prvu godinu uplata iznosi 199 dolara te da se svaka uplata upisuje u "Knjigu priloga" i vidljiva je na internetu. A svaki korisnik dobiva i osobnu "Zahvalnicu" od Crkve.

"Vi dobivate kvalitetan, moderan i funkcionalan način komuniciranja, a istodobno pomažete svojoj crkvi i njezinoj popularnosti, kao i popularnosti Srbije i Srba u svijetu", propagira svoj internetsko-vjerski patent SPC, tvrdeći kako je "SPC web office" proizvod koji SPC koristi kao svoj (Private Label), no budući da SPC nije "internet provider" i nema ni svoj softver niti hardver koji bi mogao podržavati ovaj office, svoj je proizvod ponudio preko SPC Luzerna.

"SPC od svakog svog korisnika web officea dobiva 40 dolara priloga, ovdje se misli na lokalnu crkvu, nadležna eparhija dobiva 10 dolara po svakom korisniku iz te eparhije, i na kraju, patrijaršija dobiva pet dolara od svakog korisnika koji koristi web office SPC. Time je omogućeno Srpskoj crkvi da ovim prilozima pomogne i crkvenu općinu i Eparhiju i Patrijaršiju", tumači se financijska pozadina ovoga projekta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije