Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 DAN POTRAGE

Matejev otac: 'Ništa nije ukazivalo na ovu nevjerojatnu situaciju'



U tijeku je potraga za Splićaninom Matejom kod starog Tramvajskog mosta
M.M./ATAImages
10.01.2022.
u 10:49

Kako je cijelo vrijeme pričao u prošlom vremenu, otac nestalog mladića je zaplakao, a potom rekao: "Daj, Bože, da griješim."

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, 27-godišnjeg Mateja Periše, kazao je kako se nada vidjeti ga danas s pripadnicima srpske policije. 

– Jutros nemam nikakvih novih informacija. Jučer je MUP provjeravao neke lokacije u Beogradu na kopnu te se nastavlja potraga na Dunavu. Nadam se da ću se danas vidjeti s pripadnicima MUP-a. Vrijeme je loše, vidjet ćemo dalje – rekao je Nenad.

Napominje kako je bio upoznat s time da će njegov sin doći u Beograd i s kim ide. 

– Znao sam da će prespavati u Zagrebu, sve sam znao i ništa nije ukazivalo na ovu nevjerojatnu situaciju. Bio je pun planova za budućnost i nikada nisam mogao naslutiti da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Ja, kao otac, s obzirom na to da je put od Splita do Beograda dug, govorio sam da ne idu i da bi možda trebali ići negdje bliže. Kad se slavi, mladi ljudi se opuste i popiju malo više, zato sam mislio da je primjerenije da ostanu negdje bliže. Razgovarao sam i s njegovim prijateljima, predlagao da idu negdje drugdje – rekao je Periš za TV Pink.

Pogledajte intervju koji je prije koji dan za Večernji dao otac nestalog mladića

Kaže da mu se sin javio kad je prešao granicu, a da se potom nisu čuli dok nisu dobili informaciju od prijatelja da je Matej nestao. Napominje da je 27-godišnjak imao puno prijatelja, ali bio je nerazdvojan s onima iz osnovne škole. Kako je cijelo vrijeme govorio u prošlom vremenu, otac nestalog mladića je zaplakao, a potom rekao: "Daj, Bože, da griješim."

– Prijatelji su mu kao braća – rekao je Nenad i još jednom potvrdio da na snimkama, gdje mladić koji koji sliči Mateju zaustavlja taksi, jest njegov sin i da mu to vraća nadu.

– Matej se sigurno u toj noći negdje žurio, htio je ići taksijem, bio je bez jakne, što mi ukazuje na to da se želio se vratiti u klub, a zašto, nadam se da će se doznati što prije – izjavio je. 

Komentara 6

BO
Bozena1203
17:35 11.01.2022.

U cijeloj toj priči nešto debelo smrdi. Da prijatelji o ničemu pojma nemaju, to nije istina. Dalje na snimkama se vidi da on panično bježi od nekoga. Koliko je god žao momka, tu je druga pozadina i najvjerovatnije nesmije niko pisnut od straha. Srpska mafija je jedna od naj jačih u europi. Tog momka se nikad neće pronać, na žalost. Očito su tu bile kriminalne radnje u pitanju.

DU
Deleted user
09:59 11.01.2022.

Zalosno, čini se i da je na žalost završetak tužan, daj bože da griješim. No po onome što pratim ne sluti na dobro. Alkohol i tko zna što je kumovalo sigurno ovakvoj tragičnoj prići, nekako sam dojma da je ta ekipa ipak nekako zaostala u vremenu, imaju 25-30 godina i ide se na provod u Beograd grupno - muška ekipa, vjerojatno se pije do iznemoglosti kao da imaju 10tak godina manje, a gdje su djevojke, žene, dijeca, obaveze uobičajene za odrasle ljude te dobi? Muški ludi provod na žalost sa tužnim završetkom.

VI
Vivian
12:51 10.01.2022.

Sada je kasno, ako nije imao dovoljno iskustva da sina odgaja na nacin da ne ide na 'provod' u Beograd, lekcija se nauci kad tad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije