Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 DANA POTRAGE

Nenad Periš pitao srpsku policiju o mogućoj pomoći drugih zemalja, Mateja traže i s posebnim kamerama

Nenad Periš
Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
09.01.2022.
u 21:35

Je li moguće odrediti lokaciju gdje je, je li moguće vidjeti kretanje čovjeka?  Ne znam pričam sad nešto što nije moj posao - pita se otac nestalog mladića

Beogradska policija i dalje traga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišom koji je zadnji puta viđen u ranim jutarnjim satima 31. prosinca.

Nenad Periš otkrio je za HRT da je razgovarao sa srpskom policijom o mogućnosti da se zatraži pomoć drugih zemalja koje na raspolaganju imaju satelitske snimke lokacija na kojima je Matej posljednji put viđen.

- Ja sam razgovarao s njima prije nekoliko dana, ja sam otac koji traži sina, i u tom razgovoru ja sam kao netko tko razmišlja o tome 24 sata dnevno, pitao ima li mogućnosti da se koriste neke tehničke mogućnosti koje u ovoj regiji, u Srbiji i okruženju, možda nisu dostupne. Satelitske snimke, bilo što drugo od zemalja koje to posjeduju -  rekao je Matejev otac i dodao: - Ja sam razgovarao s njima i pitao je li to moguće pa ako je, to treba napraviti, da se eventualno zamoli i da se vidi jer on je imao mobitel kod sebe, taj mobitel je bio isključen, Je li moguće odrediti lokaciju gdje je, je li moguće vidjeti kretanje čovjeka?  Ne znam pričam sad nešto što nije moj posao

U potrazi za mladićem sudjeluje i Mreža za opasnost Srbije' koja pri tome koristi i termovizijske kamere.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Termovizijske kamere se koriste za potragu osoba koje su žive u slučaju da se kriju ili da su zarobljene u nekom objektu, javlja Kurir.

VIDEO: Bivši pročelnik Ureda za hitne situacije Pavle Kalinić komentirao slučaj nestalog Mateja Periša


 

Komentara 9

Avatar mason
mason
21:51 09.01.2022.

Koliko nam jos ratova treba da shvatimo sto nam Srbi misle? Mislite da je tamo jeftino, sad vidite da nijje. Ugostiteljske objekte vodi mafija sa politicarima i ako te ne vole ( a znamo koga ne vole) za par casaa brlje dobijes racun€1000 ako se pobunis melju u cevape, to vam je treci svijet.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
07:39 10.01.2022.

Ovaj nesretan slućaj uz svu tragiku ima i pozitivne strane u vidu razvijanja bratstva i jedinstva, suradnje i empatije do brata po krvi, jeziku i kulturi sa kojim si ratovao.

FR
franc251
23:22 09.01.2022.

Ok, on je pitao srpsku policiju smije li od drugih zemalja tražiti pomoć. Što mu je odgovorila srpska policija????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije