Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE KUĆI

Srbi u Kini bijesni: Danima smo u kućama, Ministarstvo poručuje da se sami snađemo

Raste broj oboljelih od novog koronavirusa
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
1/5
28.01.2020.
u 12:44

Iz ministarstva je 24. siječnja građanima Srbije koji planiraju putovanje u NR Kinu preporučeno da prate službena priopćenja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i zdravstvenih vlasti Srbije.

Najmanje 100 državljana Srbije traži od srbijanskog veleposlanstva u Pekingu da im, zbog epidemije smrtonosnog koronavirusa, omogući odlazak iz Kine, pišu u utorak beogradski mediji.

Tabliodi "Kurir" i "Blic" navode da je riječ o najmanje 100, odnosno više od 170 građana Srbije u Kini koji očekuju da im se organizira odlazak iz te zemlje u kojoj iz dana u dana raste broj zaraženih i umrlih od koronavirusa.

Virus se ubrzano širi i očekuje se još veći broj zaraženih, poručuju državljani Srbije iz Wuhana, grada koji je središte epidemije.

"Jako je stresno, danima smo u kućama, tu smo najsigurniji, ali ne znamo koliko će ovo trajati, predviđa se mjesecima... Broj zaraženih raste svakog dana u svim gradovima. Zato smo poslali zahtjev srpskom veleposlantvu u Kini da nas evakuira. Samo želimo da se zdravi sigurno vratimo svojima", rekla je za "Kurir" Snježana Antić (29), jedna iz skupine srbijanskih građana koji se nalaze u Wuhanu i zahtjevaju da se hitno vrate u Srbiju.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova, kako tvrdi "Kurir", pokušava izvući nekolicinu Srba iz Wuhana, u kojem je dosad najviše oboljelih i umrlih od koronavirusa, dok se ostalima, kako navodi list, preporučuje da se sami snađu.

Iz ministarstva je 24. siječnja građanima Srbije koji planiraju putovanje u NR Kinu preporučeno da prate službena priopćenja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i zdravstvenih vlasti Srbije.

Broj mrtvih u Kini narastao je u utorak sa 81, koliko je bilo dan prije, na 106, a zaraženih koronavirusom s 2.835, koliko je bilo u nedjelju, na 4.515, novi su službeni podaci kineskih zdravstvenih vlasti, a prva žrtva smrtonosnog virusa zabilježena je i u Pekingu. 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:52 28.01.2020.

kakva srbija i srbi?postali ste već naporni!

Avatar Matteo1212
Matteo1212
21:17 28.01.2020.

Zanimljivo mi je ono ˝srbi u Kini bijesni i zahtjevaju od vlade˝; kako su otišli u Kinu, tako neka se i vrate doma...

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
18:01 28.01.2020.

A sta je sa Albancima i Makedoncima ,Crnogorcima Slovencima ,ili urednik je rodu sa nekim od onih koje treba evakuirat pa mu je stalo da srbcad bre zivu glavu izvuce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije