Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Srbi spriječili postavljanje kontrolnih kućica u Kos. Mitrovici

U naselju Tri solitera jučer je bombom Albanac, a Srbi su danas prevrnuli i razbili stakla postavljene kontrolne kućice
09. travnja 2012. u 15:03 251 komentara 4 prikaza
'Serb protesters clash with French NATO peacekeeping troops in the ethnically divided city of Kosovska Mitrovica March 17, 2008. NATO troops came under automatic weapon fire during Serb riots in the n
Foto: 'MARKO DJURICA'

Nekoliko stotina Srba iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice gdje su u većini, spriječilo je oko 13 sati pripadnike KPS da postave tri kontrolne kućice u naselju Tri solitera gdje je jučer bombom ubijen Albanac Seljver Haradinaj i ranjeno njegovo dvoje djece kada su im napadači podmetnuli eksploziv na prozor.

Kućice su dovezene iz južnog dijela grada, a cilj je bio da se kraj svakog nebodera postavi jedna stražarska kućica u kojemu bi bili pripadnici Kosovske policijske službe, javljaju mediji u Srbiji.

Kosovski policajci su uspjeli danas postaviti samo jednu kućicu, ali su je Srbi prevrnuli i razbili stakla na njoj. Ostala dva objekta policajci su odvezli nazad.

Istovremeno s okupljanjem Srba, okupili su se i Albanci iz smjera sela Suvi Do gdje je sinoć, kako tvrde srpski izvori, pretučen jedan Srbin. Albanci su se okupili i u južnom dijelu grada. Kako javljaju mediji, situacija je bila napeta, ali nije bilo ozbiljnijih izgreda i uskoro su se i Srbi i Albanci razišli svojim kućama.

Dan i noć
ČAROLIJA
Najpopularnije lokacije zagrebačkog Adventa: Pogledajte kako adventska bajka izgleda danju, a kako noću
  • -obrisani-:

    Thaciju propao plan.Ispade da je za nista ubio ovog svog jadnika.Mislio je na mala vrata uci u srpski deo grada....Mozda sledeci put?Neka se nada....

  • -obrisani-:

    odoh genetski pamititi vokable iz spanskog hahaha

  • -obrisani-:

    Marsi je Siptar pravi najbolje zeljanice u krugu 5 km oko zagrebackog kolodvora Jufku ploto razvlaci