Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod povećalom

Splitska policija u akciji: Obišli 163 kafića i klubova. Otkrili koje su se mjere najviše kršile

policija
Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija
22.11.2020.
u 18:12

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem zbog sumnje da se na sinjskom području  udaljio iz doma unatoč određenoj  covid mjeri te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je da je u noći na nedjelju u deset ugostiteljskih objekta utvrdila nepravilnosti u radu zbog  prekoračenja radnog vremena.

Policija je nadzor provela na području županije u 163 ugostiteljska objekta u kojima je provjeravala poštuju li odluke Stožera Civilne zaštite o  privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena, izvijestila je policija koja će nepravilnosti prijaviti Državnom inspektoratu i Stožeru Civilne zaštite. U objektu na Poljičkoj cesti, u okviru dozvoljenog radnog vremena zatečeno je 130 gostiju, a prema jednom muškarcu su uporabljena sredstva prisile te će biti prijavljen zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, kažu u policiji.

Na drugoj lokaciji, u manjem ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Gudelja u Splitu zatečeno je 66 gostiju, a zbog  kršenja odluke o broju osoba u ugostiteljskom objektu i prekoračenju radnog vremena nad odgovornom osobom provodi se  kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je širila i prenosila zarazne bolesti.

Video: Muškarac pozitivan na koronavirus zatečen u noćnom klubu koji je prekoračio radno vrijeme

Uz to, policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem zbog sumnje da se na sinjskom području  udaljio iz doma unatoč određenoj  covid mjeri te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Policijska uprava splitsko dalmatinska napominje da kontinuirano provodi aktivnosti vezano uz  Odluke Stožera Civilne zaštite te su i tijekom prošlog vikenda (14. i 15 studenog) provođenjem nadzora evidentirane nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata.

Obavljenim nadzorom rada, u suradnji s Državnim inspektoratom, u 10 ugostiteljskih objekata utvrđeno je nepoštivanje rada do 24 sata, dok je Državni inspektorat za tri objekta pokrenuo postupak sankcioniranja.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
19:19 22.11.2020.

Treba policija kontrolirati, pisati kazne i zatvarati obicne prave hrvate da osjete da imaju Hrvatsku i u njoj policiju. Domoljubno odabrane iz 200 bogatih balkanskih familija policija nesmije dirati jer oni su svoji na svome u Merecedesu ili vili.

PA
Palms
18:19 22.11.2020.

Auu što se policija posla uhvatila,kad će Negoslavce česljat nisu 29.godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije