Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVO PRENIJELI

Specijalni sud demantirao izjavu o uhićenju Hadžića

goran hadžić
Arhiva VL / Branimir Bradarić/VLM
Autori: bk/VLM, bb/VLM
30.05.2011.
u 16:04

Haag je protiv Gorana Hadžića prije sedam godina podigao optužnicu za ratne zločine protiv čovječnosti

– Na tragu smo Goranu Hadžiću i on će ubrzo biti uhićen – izjavio je navodno jučer za agenciju Reuters Vladimir Vukčević, srbijanski tužitelj za ratne zločine, tako najavljujući kraj višegodišnjeg skrivanja od ruke pravde jedinog haaškog bjegunca.

Međutim, vijest koja je obradovala mnoge u Hrvatskoj vrlo brzo je demantirao Specijalni sud za ratne zločine.

– Tužitelj za ratne zločine nije dao izjavu takvog ni sličnog sadržaja, o čemu mogu posvjedočiti novinari i snimatelji Reutersa koji su bili u Tužiteljstvu za ratne zločine kao i videozapis intervjua s Vladimirom Vukčevićem, navodi se u priopćenju Specijalnog suda. Goran Hadžić u bijegu je od srpnja 2004. godine i to svega nekoliko sati prije nego što je obznanjena haaška optužnica protiv njega.

Još jučer njegov je sin Srećko srbijanskim medijima govorio o tome da će njegov otac sam odlučiti o eventualnoj predaji.

Haag je protiv Gorana Hadžića prije sedam godina podigao optužnicu za ratne zločine protiv čovječnosti. Pripisuje mu se sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio Hrvate i sve nesrpsko stanovništvo trajno ukloniti sa zamišljenog teritorija.

Komentara 35

LI
liburnik
14:42 30.05.2011.

E moji Srbi , sjecate se \"Jogurt revolucije\" , kada ste sve ovo poceli kuhat. Ko se maca laca od maca i pogine.......... Sjebali ste sve oko sebe ali najvise sebe. Nazdravlje vam bio nacionalizam.

OB
-obrisani-
14:24 30.05.2011.

gorane,rode,ako ovo ciras...obrij se,obuci se kao gospodin,namoj,rode,da glumis ludilo kao i ovaj mladic....oprosti se s porodicom i haj dostojanstveno tamo gde cemo svi.....podignute glave i cista obraza.....il si nindza il si mindza.....slava ti....

JR
Jolly Roger
15:00 30.05.2011.

Pravi srpski heroj. HHHHRRRRKKK PLJUC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije