Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod mjesta Dabar

Specijalci spašavali migrante iz minskog polja: Nekoliko osoba ranjeno

Zagreb: Obilježavanje 30. godišnjice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko
Igor Kralj/PIXSELL
05.03.2021.
u 15:52

Policija je migrante najprije zaustavila helikopterom te naredila da pričekaju pomoć jer su ušli duboko u minsko područje

Specijalci iz ATJ Lučko i interventna policija spašavali su danas grupu migranata koja je ostala zarobljena u minskom polju kod mjesta Dabar. Jučer je 10-ak kilometara dalje, u mjestu Blata u Općini Saborsko, jedan čovjek poginuo, a drugi je ranjen u eksploziji mine. 

Kako doznaje RTL, provedena je akcija spašavanja te je sve završeno u ranim poslijepodnevnim satima. Policija je migrante najprije zaustavila helikopterom te naredila da pričekaju pomoć jer su ušli duboko u minsko područje. Neslužbeno doznaju da je u grupi ranjeno nekoliko migranata gelerima iz mina.

Migranti su još jučer zapeli u minskom polju kod mjesta Saborsko u Karlovačkoj županiji.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

  
Ključne riječi

Komentara 12

CR
crocro
17:45 05.03.2021.

Možda je rizično ih spašavati jer uvijek tvrde i tužakaju po Europi kako ih hrvatska policija napastuje, tuče, tjera i nije gostoljubiva, te da ih tjera nazad u BiH . I sada kada budu spašeni, poslije će opet širiti glasine da ih je policija odbijala i nije htjela spašavati već da ih je spašavala zato što je morala. Meni nije jasno od kuda se pojavljuju ti migranti u dubini hrvatskoga teritorija, znači ipak dolaze u manjim grupicama. Tko zna odgovoriti, da li se oni vraćaju od kuda su i došli ili iz bilo kojih razloga ostaju na teritoriju Hrvatske. Ako slučajno ostaju na teritoriju Hrvatske, onda tako grupica po grupica svi mogu ući i ostati u Hrvatskoj a to je u konačnici isto kao da su ih sve istodobno pustili preko granice. Ovo pitam zato što nigdje ne mogu pročitati koliko i kada je migranata vraćeno na njihovu polaznu toičku u BiH? Javnosti bi trebalo obznaniti koliko i kada je migranata uhićeno i gdje kao takvi završavaju, gdje im je odredište?

Avatar renac
renac
17:29 05.03.2021.

Trebali su ih samo uputiti u jos vece minsko polje,pa da nemamo brige vise s njima

VE
vedranozretic
17:30 05.03.2021.

Kad se ova vijest proširi migrantskim mrežama, možda ih prođe volja za prolaženjem kroz Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije