Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND O TOMIĆU:

'Spaljivanje lutke novinara i pisca asocira na zatvore i logore'

Ante Tomić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
18.02.2015.
u 14:05

Duka: Kad god se u karnevalu spaljuje lutka konkretnog čovjeka, to je morbidno i upozoravajuće

Hrvatsko novinarsko društvo danas je osudilo spaljivanje lutke popularnog novinara i književnika Ante Tomića, što su napravili sudionici jučerašnje karnevalske povorke od Prološca do Imotskog.

"Hrvatsko novinarsko društvo još jednom je šokirano zlogukim skandalom da karnevalska povorka kao Karnevala koji je kriv za sve spali lutku jednog novinara", stoji u priopćenju koje potpisuje šef HND-a Zdenko Duka. On podsjeća da su prošle godine Omišani spalili lutku novinara Vinka Vukovića.

"Kad god se u karnevalu spaljuje lutka konkretnog čovjeka, a ne simbol neke opake društvene pojave – to je morbidno i upozoravajuće. Kad je taj čovjek novinar i pisac, to asocira na zatvore i logore", poručuje Duka.

Duka tvrdi da ovi incidenti pokazuju da su za neke "sloboda mišljenja i govora u novinarskim i književničkim tekstovima najveći životni problem, puno veći od korupcije i drugog lopovluka, promašene politike i sličnog" i poručuje onima koji Tomića ne vole da ga ne čitaju.

>> Raspudić: Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića

>> Zrnce nužne političke nekorektnosti Ante Tomića u 'Subotom ujutro'

Komentara 118

Avatar puky
puky
14:19 18.02.2015.

... nisu osudili otkaz Karoline Krišto a ovo osuđuju ?!?! ... zapravo koga briga za tu šaku crvenih jadnika koji sami sebe nazivaju novinarima ... strava ...

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:19 18.02.2015.

mene to asocira na demokraciju i slobodu kao što je nekima sloboda vrijeđati osjećaje vjernika crtajući kojekakve nastrane karikature .Sigurni smo da je Duki demokracija samo ono što naprave Tomić,Dežulović,Ivančić,Gojanica,Radman ....itd

DU
Deleted user
14:21 18.02.2015.

Postoji uzrok i posljedica! Ili da se izrazim drugačije: nema akcije bez reakcije. Tomić se sam profilirao u šampiona ad hominem novinarstva u Hrvatskoj i bez sustezanja se izruguje od mnogih znanih i neznanih, obrušava se na njih svom silinom svog pera umočenog u tintu. I tu je izostala reakcija strukovnog udruženja, zar ne? A sad, kad je "popio što ga ide" - e sad su se sjetili da je to morbidno i da asocira na ovo ili ono. Ne možeš dovijeka startati na ljude oko sebe s oba đona i očekivati da će te netko zauzvrat pogladiti po kosi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije