Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČUVANJE PRIRODE

Na Plitvičkim jezerima snimljen ris: Jedan je od najrjeđih stanovnika parka

Zimska idila na Plitvičkim jezerima
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
17.02.2023.
u 11:50

Park Plitvička jezera je na svome Twitter profilu objavio fotografiju risa, jedne od najrjeđe viđenih životinja koje obitavaju na tome području

U Nacionalnom parku Plitvička jezera snimljena je fotografija risa. Na svome Twitter profilu iz Nacionalnog parka objavili su fotografiju dodajući kako je ova životinja jedan od najrjeđe viđenih stanovnika parka. Dodaju i da su ponosni što mogu posjetiteljima pružiti ovo jedinstveno i posebno iskustvo te korištenjem tehnologije pomoći u zaštiti prirode i divljih životinja.

Plitvička jezera su najstariji  i najveći nacionalni park u Hrvatskoj.  Park je osnovan 1949. te se prostire na malo manje od 300 četvornih kilometara. 1979. jezera nastala osedravanjem, tj. formiranjem sedrenih barijera uvršena su na UNESCO-ov popis sjetske baštine. U sastavu je 16 većih jezera i brojna manja, a park radi i na očuvanju životinjskog svijeta. Stoga, na prostoru parka, zbog njegove čistoće i očuvanosti obitavaju brojne vrste kukaca, ptica,velikih zvjeri i ostalih životinja. Osim risa park je stanište medvjeda, vuka, a u samim jezerima prisutne su i vidre. Ukoliko želit doživjeti ljepotu jezera i biti među 10.000 osoba koje dnevno posjete ovaj park za pojedinačnu ulaznicu za odrasle morat ćete u ovo doba godine izdvojiti 10 eura, za studente 6,50, za djecu od 7 do 18 godina 4,50 eura, a svi mlađi od toga mogu park razgledavati besplatno. Također, ulaz je za osobe posebnih potreba s invaliditetom preko 50 % besplatan.

>> VIDEO: Vuk kraj ceste u Vrabaču

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije